ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Experts waarschuwen voor torenhoge kosten op Britse pakjes sinds de brexit: “Voor gsm van 100 euro tel je al snel 152 euro neer”

Volgens experts zijn de gevolgen van de brexit zwaar onderschat. Zo kan de levering van een Brits pakje momenteel een wel erg dure verrassing worden. Wat mag/moet je verwachten als de postbode of koerier met een pakje uit het Verenigd Koninkrijk aanbelt? Wij vragen het aan twee douane-experts en maken een overzicht aan de hand van concrete voorbeelden. “Amper nog een verschil met een zending vanuit Amerika of China.” 

71 reacties

 • FRANKY BRANDT

  1 week geleden
  Hoe wordt het douane en btw bedrag eigenlijk berekend, zijn dat vaste bedragen? Percentages? Waar kan ik die info vinden?
 • Filiep Lapeire

  2 weken geleden
  Wanneer je buiten Europa iets wil bestellen let er dan goed op dat je geen BTW bij betaalt in dit land want deze zal er hier bij de import zo ook nog bijgerekend worden. Dus € 100 word hoe dan ook al onmiddellijk € 121 en dan zijn er nog de invoer rechten.
 • Paul Philippaerts

  2 weken geleden
  Toch geen probleem koop in eigen dorp. Maar let op de lonen moeten hier nog een tikje omhoog en je mag alle fabrieken sluiten. Dat wordt dan allemaal made in china geleverd vanuit Belgische depots. De enige jobs die nog overblijven zijn de distributie en de belgische overheid, maar zonder miljoenen die werken wordt dat varkentje ook snel heel slank.
 • Erik Meers

  3 weken geleden
  Koop het dan in Europa in plaats van de UK , desnoods koop je het in China je moet dan misschien wel een week of 5 wachten maar de verzending is dan ook meestal gratis .
 • Luke Vincke

  1 maand geleden
  Tweehandsboekje via Ebay gekocht in GB; 22 € + verzendingskosten . Betaald met Paypal. Bij aankomst 35 € douanekosten extra gevraagd door postbode. En je moet contant tot op de cent betalen, want ze kunnen nooit terug geven. De Belgische staat wordt slapend rijk op die manier.
 1. ONZE OPINIE. Als Europa zo blijft knoeien met vaccins, gaat het de “brexiteers" nog hun gelijk bewijzen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Als Europa zo blijft knoeien met vaccins, gaat het de “brexiteers" nog hun gelijk bewijzen

  In Europa hebben we de neiging er meewarig naar te kijken: die gekke Britten en hun brexit. Waardoor ze nu een paspoort nodig hebben om van hun eiland af te komen, en met allerlei taksen rekening moeten houden. Over in je eigen voet schieten gesproken. Maar corona lijkt dat beeld op zijn kop te zetten. Geen land in Europa heeft al zo'n groot deel van zijn bevolking kunnen vaccineren. Als de Europese Unie zo met zijn vaccinatiebeleid blijft knoeien, gaat het de Brexiteers nog hun gelijk bewijzen.
 1. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den

 2. Zo 'vieren' Brusselse agenten nieuwjaar
  Play
  Flikken BXL

  Zo 'vieren' Brusselse agenten nieuwjaar