ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Experts waarschuwen voor torenhoge kosten op Britse pakjes sinds de brexit: “Voor gsm van 100 euro tel je al snel 152 euro neer”

Volgens experts zijn de gevolgen van de brexit zwaar onderschat. Zo kan de levering van een Brits pakje momenteel een wel erg dure verrassing worden. Wat mag/moet je verwachten als de postbode of koerier met een pakje uit het Verenigd Koninkrijk aanbelt? Wij vragen het aan twee douane-experts en maken een overzicht aan de hand van concrete voorbeelden. “Amper nog een verschil met een zending vanuit Amerika of China.” 

73 reacties

 • Bart Van Gool

  5 maanden geleden
  Erik Meers, wanneer je in China koopt is er meestal nog gefoefeld met de beschrijving van het product. Kocht zo zelf onlangs een gsm die blijkbaar uit China kwam. Was blijkbaar gedeclareerd als lithium batterij van 19 euro toen hij in Zaventem aankwam. Natuurlijk trok de douane het pakje open en toen er een gsm in bleek te zitten mocht ik 100 euro bijbetalen om hem alsnog te kunnen ontvangen. Koop niet in China, schenden bovendien nog eens op grote schaal de mensenrechten...
 • Marc Devuldere

  5 maanden geleden
  Eenvoudig koop binnen de EU .
 • Franky Brandt

  5 maanden geleden
  Hoe wordt het douane en btw bedrag eigenlijk berekend, zijn dat vaste bedragen? Percentages? Waar kan ik die info vinden?
 • Filiep Lapeire

  5 maanden geleden
  Wanneer je buiten Europa iets wil bestellen let er dan goed op dat je geen BTW bij betaalt in dit land want deze zal er hier bij de import zo ook nog bijgerekend worden. Dus € 100 word hoe dan ook al onmiddellijk € 121 en dan zijn er nog de invoer rechten.
 • Paul Philippaerts

  6 maanden geleden
  Toch geen probleem koop in eigen dorp. Maar let op de lonen moeten hier nog een tikje omhoog en je mag alle fabrieken sluiten. Dat wordt dan allemaal made in china geleverd vanuit Belgische depots. De enige jobs die nog overblijven zijn de distributie en de belgische overheid, maar zonder miljoenen die werken wordt dat varkentje ook snel heel slank.
 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 1. ONZE OPINIE. Als Europa zo blijft knoeien met vaccins, gaat het de “brexiteers" nog hun gelijk bewijzen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Als Europa zo blijft knoeien met vaccins, gaat het de “brexiteers" nog hun gelijk bewijzen

  In Europa hebben we de neiging er meewarig naar te kijken: die gekke Britten en hun brexit. Waardoor ze nu een paspoort nodig hebben om van hun eiland af te komen, en met allerlei taksen rekening moeten houden. Over in je eigen voet schieten gesproken. Maar corona lijkt dat beeld op zijn kop te zetten. Geen land in Europa heeft al zo'n groot deel van zijn bevolking kunnen vaccineren. Als de Europese Unie zo met zijn vaccinatiebeleid blijft knoeien, gaat het de Brexiteers nog hun gelijk bewijzen.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.