Professor Dirk Devroey (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Dirk Devroey (rechts). © Getty Images, Photo News

Experts waarschuwen voor stijgend aantal tekenbeten: wat kan je doen als je gebeten wordt? Een arts legt uit

Uit cijfers van Sciensano blijkt dat het aantal tekenbeten in 2020, na enkele jaren met lagere aantallen, opnieuw is toegenomen. “Dat is een mogelijk gevolg van de Covid-19-epidemie. Mensen deden meer vrijetijdsactiviteiten in de natuur en kozen voor vakanties in eigen land, waardoor ze meer aan teken werden blootgesteld”, aldus Sciensano. Ether helpt alvast niet, maar wat moet je dan wel doen als je gebeten wordt door een teek? VUB-professor Huisarts-geneeskunde Dirk Devroey legt uit en geeft ook aanvullend advies over wat je wel en niet mag doen bij dazen-, muggen-, kwallen-, wespen- of bijensteken.

7 reacties

 • Marc Geets

  9 maanden geleden
  Ben ooit gestoken door een wesp,20 minuten later bevondt ik mij al op de spoedgevallen, men vertelde mij toen als ik 15 minuten later was aangekomen ,ik het niet zou gehaald hebben.Dus oppassen met wespen in de buurt.
 • JOSEPHINA VAN DEN BOSSCHE

  2 jaar geleden
  Hoe raar het ook klinkt maar wanneer je gestoken bent door een wesp teken je gewoon een cirkeltje rond de beet met een bic en de ontsteking komt niet voorbij die cirkel moetje eens proberen
 • De Waen Luc

  3 jaar geleden
  bij tekenbeet is er niet altijd een rode cirkel te zien, soms niets, en heb je toch lymm..Goudbloemolie helpt tegen ALLE insectenbeten,al 1500 jaar "bewezen"..zwak van die prof....
 • robert dumortier

  3 jaar geleden
  Pas op voor spinnen in de streek van de Ardèche die bijten niet maar leggen eieren onder de huid als u iets raars voelt direct naar de dokter anders is het zeer pijnlijk! de huid word rood en gezwollen!
 • Jonathan Wouters

  3 jaar geleden
  Wespensteek moet je iets zoet en iets zuur op doen. Klontje suiker en een beetje azijn helpt onmiddelijk tegen de pijn. Zelf gevoeld en mijn kind ook zo geholpen. Helpt ook bijv met een pannekoek met iets zoet en de aciditeit van een tomaat.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip