Rechtsboven: longarts Ann-Marie Morel. Rechtsonder: professor bouwfysica Dirk Saelens.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtsboven: longarts Ann-Marie Morel. Rechtsonder: professor bouwfysica Dirk Saelens. © Getty Images, Gregory Van Gansen / Photo News

Experts waarschuwen voor lage luchtvochtigheid in huis door winterprik: “Haal een luchtbevochtiger in huis”

Een hoge luchtvochtigheid in huis, bemoeilijkt de verspreiding van het coronavirus, aldus professor Lode Godderis (KU Leuven). Maar doordat onze verwarming nu overuren klopt, droogt de binnenlucht erg sterk uit. En dat heeft nog gevolgen voor je gezondheid. Hoe weet je nu of de lucht in je woning te droog of te vochtig is? En moeten we nu massaal luchtbevochtigers aankopen? Longarts Ann-Marie Morel en professor bouwfysica Dirk Saelens geven advies. 

23 reacties

 • Jacques Landers

  1 week geleden
  Kunnen we de betekenis van het woord 'expert' eindelijk eens bijwerken. Want tegenwoordig kramen 'experts' meer onzin uit dan onze pastoors. Als ik de experts bezig hoor lijken ze wel pastoors met hun gepreek.
 • Patrick Verbelen

  3 weken geleden
  Al eens afgevraagd waarom een natte vloer opdroogt, bij kamer temperatuur, terwijl water pas gaat koken en begint te verdampen bij 100 graden. Dat heeft te maken met absorptie van water in de lucht en dat is afhankelijk van de temperatuur, hoe warmer hoe meer water de lucht kan bevatten. Gewoon zorgen dat er ergens wat water staat, dat kan geabsorbeerd worden door de lucht. Daar is geen luchtbevochtiger voor nodig.
 • Jef Van De Plas

  2 maanden geleden
  In mijn huis uit 1976 zijn heel veel apparaten ingebouwd om de luchtvochtigheid mee op peil te houden. Wij noemden die toen vensters
 • Wendy Vanderhallen

  2 maanden geleden
  Een potteke water zetten doet ook wonderen daar heb ik geen luchtbevochtiger voor nodig ... alles moet maar geld kosten hé !
 • Roger Dejoncker

  2 maanden geleden
  Nog een zoveelste waarschuwing genoeg is genoeg
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!