Expert Karel Logghe van de Vlaamse Reddingfederatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Expert Karel Logghe van de Vlaamse Reddingfederatie. © Steven Richardson/Shutterstock

Expert waarschuwt voor vals veiligheidsgevoel bij gebruik zwembandjes: “Blijf als ouder altijd in de buurt”

Zwemhulpmiddelen zijn een must voor wie deze zomer op en rond het water vertoeft met kinderen die nog niet (goed) kunnen zwemmen. Maar waar moet je op letten als je zwembandjes koopt? En zijn zwemvesten met schuim beter dan hun opblaasbare variant?  Karel Logghe van de Vlaamse Reddingsfederatie geeft advies: “Zelfs met 'veilige' drijvers aan kan een kind verdrinken.”

  1. Coronaregels versoepelen voor wie naar Thailand wil reizen: “Ondanks het succes is het altijd een zeer betaalbare bestemming gebleven”
    PREMIUM

    Coronare­gels versoepe­len voor wie naar Thailand wil reizen: “Ondanks het succes is het altijd een zeer betaalbare bestemming gebleven”

    Op 1 mei heft Thailand de laatste coronabeperkingen voor gevaccineerde reizigers op. De PCR-test verdwijnt er, net als de verplichte isolatie voor gevaccineerden. Tijd dus om dit geweldige Aziatische land weer in al zijn glorie te bewonderen. Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt je wat je er allemaal kunt beleven. “Voor pakweg 1.200 euro per persoon logeer je een week in een goed driesterrenresort op Phuket, vlucht en ontbijt inbegrepen.”