Jean-Marie Dedecker en zijn vrouw Christine: “Als stadsmus wilde Christine alleen naar hier verhuizen als ze helemaal haar ding mocht doen. Dat was zowat het makkelijkste compromis in mijn leven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Marie Dedecker en zijn vrouw Christine: “Als stadsmus wilde Christine alleen naar hier verhuizen als ze helemaal haar ding mocht doen. Dat was zowat het makkelijkste compromis in mijn leven.” © Grégoire De Poorter

EXCLUSIEF. Binnenkijken bij Jean-Marie Dedecker: “Ik pingelde wat af en bood 100.000 euro. Twee minuten later was de zaak beklonken”

Jean-Marie Dedecker (69) en zijn vrouw Christine (61) lijken wel alleen op de wereld te wonen. Hun landelijk verbouwde, maar modern ingerichte hoeve te midden van de polders tussen Middelkerke en Nieuwpoort is een plek waar de politicus zo hard tot rust komt dat hij er zelfs met zachte stem spreekt.  Onze woonexpert Björn Cocquyt ging bij op bezoek in hun huis, dat rust én kunst ademt. 

  1. Pauline (35) woont in een beschermde villa op 150 meter van zee: “We hebben twee logeerkamers voor vrienden, in het weekend lijkt het hier soms een B&B”
    PREMIUM

    Pauline (35) woont in een beschermde villa op 150 meter van zee: “We hebben twee logeerka­mers voor vrienden, in het weekend lijkt het hier soms een B&B”

    Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. Zonder het van elkaar te weten, droomde het echtpaar Paulien De Lange (35) en Wouter D’Haene (39) van een huis in De Haan. Op 150 meter van het strand renoveerden ze een van de beschermde woningen in De Concessie. “Binnen mochten we wel ons ding doen en gooiden we de indeling om.”