Rechts Jan Nolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts Jan Nolf. © Getty Images/iStockphoto

Ere-vrederechter geeft raad tegen ontsporende schulden: “Probeer rechtstreeks te betalen aan de firma waaraan je geld schuldig bent”

Vrederechters willen een halt toeroepen aan de deurwaarders- en advocatenkosten die kleine bedragen snel doen oplopen tot enorme schulden. Maar wat kan je zelf ondernemen als zo’n situatie dreigt te escaleren? Ere-vrederechter Jan Nolf - nu radiorechter aan de zijde van Sven Pichal - geeft goede raad. “Met een minnelijke schikking is zowel schuldenaar als schuldeiser beter af”.

 1. Vrederechters binden strijd aan met gehaaide deurwaarders: “3.000 euro kosten voor factuur van 44 euro, dat moet stoppen”
  PREMIUM

  Vrederech­ters binden strijd aan met gehaaide deurwaar­ders: “3.000 euro kosten voor factuur van 44 euro, dat moet stoppen”

  Wie in België een factuur van enkele tientallen euro’s niet op tijd kan betalen, riskeert tot duizenden euro’s extra kosten. “Mensen die het al moeilijk hebben, worden zo volledig kopje onder geduwd”, zuchten vrederechters. Ze hebben hun buik vol van die gehaaide praktijken en pakken samen met Beweging.net uit met een plan dat definitief komaf moet maken met de torenhoge facturen van deurwaarders.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein