Steven Richardson
Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson

Ellie (40) voedt haar pleegdochtertje van 6 alleen op: “Ik zou het er heel moeilijk mee hebben mocht ze op een dag niet meer bij mij wonen”

Voedde Ellie (40) haar pleegdochter in het begin vooral op vanuit haar hoofd, dan is dat nu meer en meer vanuit haar hart. “Ik wou het té perfect doen en durfde geen fouten te maken. Pas toen ik milder kon zijn voor mezelf en voor Zohra (6), zag ik haar openbloeien. Het tandenpoetsen overslaan, mag nu al eens.”

 1. Maandelijkse energieafrekening mogelijk sinds april, maar enkel bij grote leveranciers: wanneer zal het overal een optie zijn?
  Mijnenergie

  Maandelijk­se energieaf­re­ke­ning mogelijk sinds april, maar enkel bij grote leveran­ciers: wanneer zal het overal een optie zijn?

  Sinds 1 april moeten energieleveranciers hun klanten de optie bieden om maandelijks een afrekening te betalen. Geen voorschot dus, maar een afrekening voor hun reële verbruik van die maand. In tijden van erg onstabiele prijzen kan je zo op het einde van het jaar een gepeperde afrekening vermijden. Alleen blijkt die optie tot maandelijkse afrekening nog niet bij alle leveranciers mogelijk. Mijnenergie.be bestudeert de zaak van naderbij.
 2. Zo pakken Birgit (33) en Tim (40) de opvoeding van hun jonge zoontjes aan: “We houden niet van voorgekauwde opvoedmodellen, maar doen wat voor ons goed aanvoelt”
  PREMIUM

  Zo pakken Birgit (33) en Tim (40) de opvoeding van hun jonge zoontjes aan: “We houden niet van voorgekauw­de opvoedmo­del­len, maar doen wat voor ons goed aanvoelt”

  Dat de coronamaatregelen een ferme impact hebben op je gezinsleven, kunnen ook Birgit en Tim bevestigen. Stress en hoge werkdruk maakten plaats voor meer qualitytime met hun kinderen. “We zijn actiever bezig met opvoeden. Bij ons ligt de nadruk op vrijheid, ontdekken en positivisme. Er is al zoveel dat niet mag.” Kinderpsychiater Peter Adrianssens legt ook uit waarom het zo belangrijk is om je kinderen goed te leren omgaan met grenzen.
 3. Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Lynn en Kjell nemen de slapeloze nachten voor lief: “Toen Mona 6 weken was, vond ik haar zo goed als levenloos in haar wiegje”
  PREMIUM

  Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Lynn en Kjell nemen de slapeloze nachten voor lief: “Toen Mona 6 weken was, vond ik haar zo goed als levenloos in haar wiegje”

  Lynn (30) en Kjell (33) wisten zelf niet goed wat hen overkwam toen ze in een goed jaar tijd van één naar drie kinderen gingen. Ondanks jaren van slaaptekort lachen ze samen flink wat af en willen ze hun kinderen zo min mogelijk missen. “We tonen hen wat doorzetten is. Niets komt immers vanzelf.” Kinderpsychiater Peter Adriaenssens legt uit hoe je als ouder met onzekerheden bij je kind omgaat.