Laurence Michiels gazon
Volledig scherm
PREMIUM
Laurence Michiels gazon © Steven Richardson

“Elk jaar je gazon verticuteren is overbodig en zelfs niet goed voor je gras”: tuinexperte beantwoordt de 10 meest gestelde vragen over je gazon

Dat veel mensen graag een piekfijn gazon willen bleek uit de vele vragen die onze tuinexperte Laurence Machiels hierovre krijgt. Die bewijzen ook dat soms een uitdaging is om een prachtig groen grastapijt te creëren én te onderhouden. Het juiste advies kan dan een wereld van verschil maken. Hier lees je het antwoord op de tien meest prangende gazonvragen. “Elk jaar je gazon verticuteren is niet goed voor je gras.”

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Hoe maak je het rauwe visgerecht ceviche even lekker klaar als op restaurant? “Deze soort melk is hét geheime ingrediënt”

  Hoe maak je het rauwe visgerecht ceviche even lekker klaar als op restaurant? “Deze soort melk is hét geheime ingrediënt”

  Het uit de Peruaanse keuken afkomstige rauwe visgerecht ‘ceviche’ vond de afgelopen jaren de weg naar zowat elke menukaart in ons land, maar hoe maak je dat zelf even lekker klaar als op restaurant? En wat kan daar zeker niet in ontbreken? De Peruaanse Katinka Lansink deelt haar geheime tips, gevolgd door drie recepten van ceviche-koning Martin Morales, Elise Van de Poele en Sandra Bekkari om de keuken in te duiken.