Eline De Munck en Tom Boonen ontwerpen sportbril waarmee je gezien wíl worden: “De vraag om dit gat in de markt op te vullen drong zich al een tijdje op”
HLN ShopWe kennen Eline De Munck niet alleen van haar werk als zangeres, actrice en presentatrice. Sinds 2015 treedt het multitalent vooral op de voorgrond als ontwerpster van brillen, die ze verdeelt via haar eigen bedrijf Odette Lunettes. De onderneemster verrijkte haar collectie zopas met een opmerkelijk exemplaar: een stijlvolle sportbril. Deze woorden lieten zich tot nu toe niet in één adem noemen, dus klopte HLN shop aan bij De Munck voor een woordje uitleg over deze bijzondere bril, waarvoor ze de handen in elkaar sloeg met ex-wielrenner Tom Boonen.
Eline De Munck: “Op 1 april lanceerden we met Odette Lunettes onze eerste cross-over sportbril. Hij is geschikt om te dragen bij alle soorten sporten: van lopen en fietsen tot golfen en skiën. Wat de bril uniek maakt, is zijn stijlvolle look. Een mooie sportbril was tot nu toe onvindbaar, dus de vraag om dit gat in de markt op te vullen drong zich al een tijdje op. Ik ben zelf een fervent sporter en ervoer het ook als een gemis. Onlangs nam ik deel aan de New York City Marathon, maar omdat ik weigerde om een lelijke sportbril op te zetten, heb ik niets kunnen zien van de stad.”
Interesse in deze nieuwe sportbril ‘Odette X Tom Boonen’? Bekijk hier meer details over dit stijlvolle sportaccessoire.
Je koos resoluut voor duurzaamheid?
“Een sportbril diende tot nu toe enkel om te sporten, daarnaast wou je niet dat iemand je ermee zag. Om na het sporten een terrasje te doen, kon je dus maar beter een tweede exemplaar op zak hebben. Onze bril is echter multifunctioneel en kan je na je work-out perfect op je neus houden zonder aan stijl te moeten inboeten. Dit maakt hem duurzaam in gebruik, maar daar stopt het niet, want ook de productie verloopt op een ecologisch verantwoorde manier. De bril is gemaakt van castorbonen die Indiase boeren telen op grond waar niets anders kan groeien. 700.000 familieboerderijen halen daar een inkomen uit. Daar komt bij dat ook overproductie voor onze bril geen probleem zal vormen, want we produceren hem pas op het moment dat je hem bestelt. Je kiest je maat en kleur en wij printen hem in België met een 3D-printer!”
Hoe beïnvloedt de productie met 3D-printer het uiterlijk van de bril?
“Je merkt het effect van het 3D-printen: het zorgt meteen voor een eigentijdse en innovatieve uitstraling. Het is de eerste keer dat we van deze technologie gebruikmaken. 3D-printen is duurzaam en het biedt ook de mogelijkheid om textuur te integreren, wat niet kan bij een klassieke productiemethode. Omdat Tom houdt van racen met auto’s en de fiets, brachten we de textuur van banden aan op onze bril. Maar 3D-printen brengt ook beperkingen met zich mee. Zo kan je geen kleuren combineren, dus zijn de brillen monochroom. We kozen verder voor een ‘aviator’-look. Ik zou de stijl omschrijven als casual sporty chic.”
Welke voordelen biedt een sportbril ten opzichte van een gewone zonnebril?
“Het materiaal is flexibeler en bijvoorbeeld beter bestand tegen een val of de impact van een bal. Aan de zij- en bovenkant bevinden zich zonnekleppen, waardoor de zon geen kans krijgt om in je ogen te schijnen. Daarnaast zijn goede spiegelglazen belangrijk en zijn er openingen in de bril die ervoor zorgen dat de glazen niet aandampen als je transpireert. Ook moet de bril een neuspad hebben: zo schuift hij niet naar beneden wanneer je begint te zweten. Wil je een sportbril kopen, is het cruciaal dat hij comfortabel zit. Tom Boonen is een echte zonnebrillenliefhebber en heeft veel ervaring met sporten met een bril op. Dankzij zijn feedback hebben we de ultieme, stijlvolle sportbril kunnen ontwerpen.”
Kennis maken met deze innovatieve bril? Nog tot 24 april bestel je de ‘Odette Lunettes X Tom Boonen’-sportbril aan 50% korting. Hij kost tot dan 149,50 euro i.p.v. 299 euro.
Lees ook:
Het bovenstaande artikel is geschreven in opdracht van de commerciële afdeling van DPG Media en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Boven de 30° C is een koelvest even essentieel als waterdichte kledij in de regen”: tips voor motorrijders in de hitte
-
HLN Shop
Van actieradius tot motor: vijf dingen waar je op moet letten als je een e-bike koopt
De tijd waarin elektrische fietsen uitsluitend populair waren bij 65+’ers is al lang voorbij. Vandaag is de e-bike ook hét vervoermiddel bij uitstek voor jonge pendelaars, sportievelingen en gezinnen. Bijgevolg is het aanbod quasi eindeloos. HLN Shop helpt je de juiste fiets te kiezen op basis van je noden en je budget. -
PREMIUM
Hoe komt het dat 90 procent van onze eigen noordzeegarnalen toch in Marokko gepeld wordt? En hoe vers zijn ze dan nog?
-
-
Spaargids.be
Vanaf wanneer is een jaarlijkse reisverzekering goedkoper dan een tijdelijke?
Wie een reisverzekering afsluit, heeft de keuze tussen een tijdelijke en een doorlopende of jaarlijkse polis. Wanneer ben je goedkoper af met een tijdelijke verzekering? En wanneer is een jaarlijkse reisverzekering goedkoper? Spaargids.be rekende het uit. -
Independer
In dit land riskeer je een boete van 1.500 euro wanneer je een flitsmelder gebruikt
Met een GPS of navigatieapps zoals Waze vind je niet alleen de weg, je weet ook hoe snel je mag rijden en waar de flitspalen of mobiele controles staan. Maar wist je dat die flitsmelders in sommige vakantielanden verboden zijn? Je riskeert zelfs een zware boete. Independer.be vertelt wat je moet weten. -
Spaargids.be
Waar vind je nog een gratis zichtrekening? De mogelijkheden en hun kleine lettertjes op een rij
Bankieren is de voorbije jaren stelselmatig duurder geworden. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden te vinden om gratis te bankieren, al staat er bij de zogenaamde gratis zichtrekeningen vaak een sterretje met beperkingen waarmee je rekening moet houden. Spaargids.be trekt na wat je moet weten. -
Zat er te veel look in de hapjes op het terras? Zo geraak je écht van die stinkende adem af
Je hebt ongetwijfeld al eens voorgehad dat je na een heerlijke maaltijd plots beseft dat je iets te veel look heb gegeten: welkom knoflookadem. “Alleen wanneer je zelf ook look hebt gegeten, ruik je de geur niet", klinkt het bij professor Bart Nicolai van de KU Leuven. Hij legt uit hoe het komt dat look zo stinkt. En hoe krijg je die vervelende geur dan weg? We raadplegen de wetenschap over welke middeltjes écht werken en welke een fabeltje zijn.