Stef Thyssen plaatste zonnepanelen op zijn dak.
Volledig scherm
PREMIUM
Stef Thyssen plaatste zonnepanelen op zijn dak. © David Legreve

Eigenaars van zonnepanelen over kostprijs en wat ze al hebben opgeleverd: "Een jaar gehad waarin we maar voor 7 euro aan elektriciteit hebben afgenomen”

Nu de prijzen voor stroom en gas ongekende hoogtepunten bereiken en er zich nog niet meteen een daling lijkt in te zetten, zoeken vele consumenten naar gunstige alternatieven. Zonnepanelen zijn een optie, maar is het de investering nog waard? Vier eigenaars maken voor ons de rekening op, met de pro’s en contra’s. 

 1. Wat is het fiscale voordeel van zonnepanelen? En wat met het tweede verblijf dat je kocht? Fiscaal expert beantwoordt lezersvragen over vastgoed
  PREMIUM

  Wat is het fiscale voordeel van zonnepane­len? En wat met het tweede verblijf dat je kocht? Fiscaal expert beant­woordt lezersvra­gen over vastgoed

  Ook fiscaal was 2020 een jaar zoals geen ander. In onze belastingreeks legde onze geldexpert Michel Maus al uit hoe je je aangifte invult van vak I tot en met XXII. Toch zitten nog heel wat Belgen met vragen. Wat als je dit jaar een buitenverblijf kocht? En waar moet je een schenking invullen? Michel Maus beantwoordt vandaag de belastingvragen die lezers instuurden over vastgoed.
 2. Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefactuur?
  Energie

  Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefac­tuur?

  De herfst staat voor de deur, hoewel daar aan het begin van de maand helemaal niets van te merken was. De huidige temperaturen zitten minstens zo goed als tijdens de zomer, maar toch zal het niet lang duren voor het echte jassenweer zich opnieuw aankondigt. Zal dit automatisch ook zijn stempel drukken op je energierekening? Mijnenergie.be pluist het uit en verklapt hoe je extra stroomkosten tijdens de koude seizoenen kan vermijden.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.