Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Eerlijk: hoeveel kan je nu echt lenen als alleenstaande?

SparenKunnen singles een lening krijgen voor de aankoop van een eigen huis of appartement? En hoeveel moeten ze dan afbetalen? Zijn de toekenningscriteria strenger dan voor een groter gezin? Spaargids.be dook in de cijfers en zocht het uit. 

48 reacties

 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  Je moet 1000€ over houden als je leent ( alleenstaande ) maar huren is tegenwoordig veel duurder. Waarom is er niet een soort van huurkoop nu betaal je als huurder ook de eigenaar zijn kosten.
 • Pieter Verhulst

  2 jaar geleden
  Kris kras, inderdaad. Als alleenstaande universitair mag je blij zijn met 2000 netto. Moet je wel even sparen voor je maar 170000 moet lenen voor een aankoop. De stielmannen die durven beginnen als zelfstandigen houden meer over en beginnen sowieso 3 tot 5 jaar vroeger te werken.
 • Eddy Douwen

  2 jaar geleden
  ja,en wacht maar even,ze hebben juist weer miljoenen uitgedeeld aan zelfstandigen,maar het pintje gaat duurder worden ,alles gaat duurder worden,en de gewone werkende mens gaat het moet terug betalen,er is een ovld regering aan en die zijn nu een put aan het delven die in 2024 een andere partij gaat moeten vullen,goe bezig ;iedereen krijgt nu iets behalve de gepensioneerde ,maar ja die gaat dan ook minder kunnen consumeren,dat is de keerzijde
 • jef wouters

  2 jaar geleden
  veel plaatsen op deze planeet kunt ge een huisje met grond kopen voor 5000 eur zet er dieren en groenten op zorg dat ge zelfvoorziend bent en ge zal een lang gelukkig leven hebben
 • mich lee

  2 jaar geleden
  John Eerkens, er zijn genoeg mensen die hun studies zelf betaalden. Ik ken er vandaag die dat doen, zonder enige steun van de ouders, wonen alleen en studeren. Er zijn er nog veel meer die hun studies zelf betalen, maar nog wel thuis mogen wonen. In België is studeren voor iedereen mogelijk en , gelukkig, nog betaalbaar. Voor 2.000 à 3.000 euro ben je een jaar gesteld in de meeste opleidingen. Dat krijg je als jobstudent toch gemakkelijk bijeen? Een maand (of 2) in de zomer en dan in de weekends
 1. “Soms ben je als ouder zo gestresseerd dat je jezelf niet meer in de hand hebt”: weet je geen raad met je puber? Expert geeft advies voor een betere band
  PREMIUM

  “Soms ben je als ouder zo gestres­seerd dat je jezelf niet meer in de hand hebt”: weet je geen raad met je puber? Expert geeft advies voor een betere band

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. “De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”
  PREMIUM

  Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. In hun hoofd speelden Yves (45) en Sofie (42) Laurijssens al lang met het idee om ooit de Kempen te ruilen voor een warm, exotisch oord. Uiteindelijk werd het Valencia, waar ze zonder ervaring een succesvol wijnhuis – Bodega de Moya – uit de grond stampten. “Het is een cliché, maar het leven is hier echt siësta, fiësta en playa!”
 3. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”
  14

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”

  Heel wat supermarkten trekken de kaart van zero waste. Ze geven stevige kortingen op producten die bijna vervallen om zo weinig mogelijk verloren te laten gaan. Daardoor kan je indrukwekkende koopjes doen. “Het onderwerp is deze week zeer populair in onze community", vertelt Gunther Devisch, beheerder van Promojagers België. Zo kwamen er honderden reacties op een post van Sam die vertelde hoe hij bij Lidl parelhoen kocht voor 0,50 euro in plaats van 12,50 euro.
 4. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.