PREMIUM
“Een wolf die te dichtbij komt, dat is gedrag dat we niet mogen tolereren": onderzoeker geeft uitleg over wolvengedrag
De wolf rukt vanuit het oosten almaar verder op naar het westen, ook in ons land. Dat maakt mensen bang. Als die wolven zo schuw zijn, waarom komen ze dan zo dicht bij onze wegen? En als ze schapen doden, waarom zijn ze dan geen gevaar voor kinderen, die toch kleiner zijn? Wolvenonderzoeker Joachim Mergeay antwoordt zonder omwegen op onze vragen over wolven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMLimburg
Het jaar waarin wolven écht baas werden in Limburg: afgeslacht vee, een boze fakkeltocht én meer video dan ooit
Met negen zijn ze vandaag, de Limburgse wolven die intussen een gebied innemen dat zowat heel Noord-Limburg beslaat. Op 19 april 2021 wierp Noëlla een tweede nest jongen en dat werd in het najaar héél duidelijk: de ene wolvenaanval na de andere op pony’s en kalveren leidde tot controverse, een fakkeltocht met boze boeren... 2021 leerde ons dat de wolf écht niet van plan is om te vertrekken, maar dat er mee samenleven moeilijker lijkt dan gedacht. “Het aantal subsidie-aanvragen bij veeboeren is verdubbeld.” -
EXCLUSIEF. Binnenkijken bij driesterrenchef Viki Geunes in Zilte: hoe ziet een dag in een Michelinrestaurant eruit?
Met de uitreiking van de Michelinsterren in het vooruitzicht volgende week maandag, is het hoog tijd om eens te kijken hoe driesterrenchef Viki Geunes het afgelopen jaar zijn nieuwe bekroning beleefde. Hoe ziet een dag in het leven van een driesterrenchef eruit? Voor de gelegenheid gaf hij HLN Eten een exclusieve rondleiding in zijn Zilte in Antwerpen. -
Jobat
Dit zijn de 5 grootste afknappers op je cv
Je cv moet ervoor zorgen dat een potentiële werkgever of recruiter je uitnodigt voor een gesprek. Het is dus van groot belang dat je met je cv niet je eigen ruiten ingooit. Jobat.be overloopt daarom vijf afknappers die je absoluut moet vermijden. -
-
Zo wordt je was terug fris: “Gebruik liever geen vloeibaar wasmiddel in je machine”
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexperte Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week vertelt ze hoe je jouw wasmachine en droogkast optimaal schoonhoudt. -
Livios
Heerlijk relaxen in eigen tuin: zo geef je de gezelligheid een flinke boost
Nu de zon al enkele dagen van de partij is, trekken we met z’n allen naar buiten om te genieten. Dat lukt des te beter in een gezellige tuin. Heb je groene vingers of net helemaal niet? Dat maakt niet uit. Met deze tips van bouwsite Livios tover je je tuin om tot een uitnodigende ruimte waar je fijn kan vertoeven met familie en vrienden. -
Jobat
Horeca kampt met groot personeelstekort: waarom zou jij in deze sector willen werken?
Na de moeilijke coronaperiode bloeit de Belgische horeca helemaal op. De deuren van hotels, restaurants en cafés staan weer wagenwijd open. Ook een groot deel van de trouwe klanten tekent weer present. Toch raakt één probleem maar moeilijk opgelost: er is te weinig personeel. Aan jobs is er geen gebrek. Alleen blijven de vele horecavacatures onbeantwoord. Jobat.be zoekt uit hoe dit komt. -
FOODHACK. Hoe zorg je ervoor dat vis niet aan de pan blijft plakken tijdens het bakken?
In de keuken moet het zeker niet altijd ingewikkeld zijn: gewoon een lekker stukje gebakken vis met wat aardappelen en de meeste mensen zijn al gelukkig. Toch blijft die vis soms plakken aan de pan of valt hij uit elkaar. Hoe voorkom je dat? Chef Sean Uytterhaegen van visrestaurant Marineau gidst je naar de lekkerste versie op je bord.