Betaalbare smartphones met 5G
Volledig scherm
Betaalbare smartphones met 5G © Getty Images

Een smartphone met 5G hoeft niet duur te zijn: drie toptoestellen voor minder dan 250 euro

Tweakers.netRazendsnel mobiel internetten, wie wil dat nu niet? Helaas zijn 5G-smartphones vaak heel duur. Of toch niet?  Tweakers.net zocht, vond en testte drie toestellen die ongeveer 200 euro kostten. 

 1. Moet je je zorgen maken over een vleesetende bacterie? “Als je wonde groot is, wordt het vechten tegen amputatie”
  PREMIUM

  Moet je je zorgen maken over een vleeseten­de bacterie? “Als je wonde groot is, wordt het vechten tegen amputatie”

  Groot is de kans dat je ooit een vleesetende bacterie in je lichaam krijgt niet: amper 4 op 1 miljoen. Maar je zult maar nét de pechvogel zijn, zoals Jelle Vossen, voetballer van Zulte Waregem. “Het is héél gevaarlijk”, zegt professor dr. Dirk Devroey (VUB). “Een op de drie mensen sterft eraan. Grijp je niet op tijd in, dan moeten er soms ledematen geamputeerd worden.” Hij legt uit op welke symptomen je moet letten en wat er gebeurt als het jou overkomt.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”