Therapeuten gaan op zoek naar de verscholen betekenis van kindertekeningen.
Volledig scherm
Therapeuten gaan op zoek naar de verscholen betekenis van kindertekeningen. © Eveline aan de Wiel

Een poppetje zonder mond, abnormaal grote handen of een vierkant vlak... Wat kan een kindertekening je (niet) vertellen?

Geef kinderen potloden en papier en ze tekenen erop los. In een tekening kan een kind zich uiten, stelt vaktherapeut Theresa Foks-Appelman. Maar net als de tekening zelf, is ook de interpretatie ervan een kunst. “Hoogbegaafde kinderen tekenen niet zozeer ‘mooier’ dan hun leeftijdsgenoten, maar ze tekenen wél opvallend vaak bijzondere details.”

 1. Hoogstaande foto's maken met je smartphone? Techexpert verklapt hoe je dat doet én tipt de beste camera's
  Tweakers

  Hoogstaan­de foto's maken met je smartphone? Techexpert verklapt hoe je dat doet én tipt de beste camera's

  De lente is steeds meer in het land: we trekken er dus met z'n allen opnieuw vaker op uit. Velen onder ons leggen hun avonturen maar al te graag vast op beeld, voor zichzelf of om te delen met anderen. Flatterende foto's maken is dan de boodschap. Techspecialist Friso Weijers van technologiesite Tweakers heeft daarom zes toptips in petto die je helpen om de mooiste foto’s te maken met je telefoon én somt de beste smartphones van het moment voor fotoliefhebbers op.
 1. GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”
  PREMIUM
  Getest

  GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”

  Met zijn Spring bewijst Dacia wat we in deze rubriek al meermaals schreven: dat het concept van de ‘EV’ veel geschikter is als tweede gezinswagen voor om en bij de deur, dan als eerste en grote auto in het gezin. En dat de prijsstijgingen in de autosector pijn doen. “Toch is dit volgens mij het geknipte model voor wie de stap naar elektrisch rijden wil zetten,” vindt onze autospecialist Joost Bolle.
 2. Kinderen blijven steeds langer in ‘Hotel Mama’: kan je een financiële bijdrage vragen aan je thuiswonende zoon of dochter?
  PREMIUM

  Kinderen blijven steeds langer in ‘Hotel Mama’: kan je een financiële bijdrage vragen aan je thuiswonen­de zoon of dochter?

  Om te kunnen sparen voor een eigen stekje blijven kinderen nu al gemiddeld tot hun 26ste thuis wonen. Maar hoe moet dat als de facturen voor de ouders ook almaar duurder worden? Mag je een financiële bijdrage vragen aan je kind? En welke som is dan gerechtvaardigd? “Hun maaltijdcheques vragen kan een goed idee zijn. Het gaat dan algauw om zo’n 140 euro, en je kind zal die zelf niet zo gauw missen”, zegt financieel expert Liesje Vanneste.
 3. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.