Doctor in de farmaceutische wetenschappen Geert Vergote
Volledig scherm
PREMIUM
Doctor in de farmaceutische wetenschappen Geert Vergote © Getty images/ rv

“Een overschot aan ijzer doet meer kwaad dan goed”: prof legt uit welke voedingssupplementen nuttig zijn

De kou nadert met rasse schreden. Voor veel mensen hét signaal om naar voedingssupplementen te grijpen, onder meer om hun immuunsysteem een boost te geven. Maar halen we niet al voldoende vitaminen en mineralen uit onze voeding? Van welke stoffen nemen we toch best een supplement in? En wat zijn de risico’s? Doctor in de farmaceutische wetenschappen Geert Vergote, verbonden als gastprofessor aan de associatie KU Leuven, geeft advies.

 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Wie kerstboom koopt bij IKEA krijgt er waardebon van 15 euro bij: “Dat is nog 4,99 euro per boom”
  8

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Wie kerstboom koopt bij IKEA krijgt er waardebon van 15 euro bij: “Dat is nog 4,99 euro per boom”

  De feestdagen komen eraan en overal verschijnen de eerste kerstbomen in de huiskamers. Wie nog geen boom in huis heeft gehaald, kan volgens de leden van Promojagers België best eens bij IKEA langsgaan. Wie daar een ‘echte’ kerstboom koopt voor 19,99 euro, krijgt er een waardebon van 15 euro bij. “Je betaalt dus maar 4,99 euro per boom”, vertelt Gunther Devisch.
 2. Wanneer een stinkende vondst goed nieuws is: Belgen ontdekken darmbacterie die obesitas en diabetes te lijf gaat
  PREMIUM

  Wanneer een stinkende vondst goed nieuws is: Belgen ontdekken darmbacte­rie die obesitas en diabetes te lijf gaat

  Dysosmobacter welbionis. Dat is de naam van een nieuwe bacterie die je minder doet verdikken, terwijl je toch hetzelfde eet. De 100 procent Belgische ontdekking laat onze vetmassa smelten als sneeuw voor de zon. Dit klinkt als een verhaal van charlatans, maar het gerenommeerd tijdschrift Gut publiceerde zopas hoe dit organisme juist werkt en wat de voordelen zijn, alvast “Getest op muizen”. Alleen, er zit wel een doordringend geurtje aan het verhaal...
 3. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.