Eén op vijf jonge werknemers wil binnen het jaar van job veranderen.
Volledig scherm
Eén op vijf jonge werknemers wil binnen het jaar van job veranderen. © Getty Images

Eén op vijf jonge werknemers wil dit jaar nog van job veranderen: "ze hebben het moeilijker met thuiswerken dan hun oudere collega's"

Jongeren zijn minder tevreden op het werk dan andere leeftijdsgroepen, dat blijkt uit een enquête bij 1.080 Belgische werknemers. Waar komt dat verschil vandaan? Heeft de coronacrisis hier iets mee te maken? En wat vinden jonge werknemers belangrijk in hun job? Wij vroegen het aan Dieter De Vos en Karolien Hendrikx van Hallelujah, een bedrijf dat werkt aan werkgeluk.

  1. Hoe krijg je een mooie schuimkraag? En welke bieren hebben weinig calorieën? Stel al je vragen aan biersommelier Sofie Vanrafelghem

    Hoe krijg je een mooie schuim­kraag? En welke bieren hebben weinig calorieën? Stel al je vragen aan biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem

    Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 7 augustus is biersommelier Sofie Vanrafelghem aan de beurt. Ze daagt je uit om de Vlaamse bierwereld te leren kennen. Voor elke Vlaamse provincie proefde ze de tien beste lokale bieren en gaf ze ze een score op tien. Zo ken je in één week al de beste Vlaamse bieren en weet je welk kwalitatief biertje je deze zomer in huis moet halen! Ze deelt ook haar beste tips om bier te leren degusteren en geeft allerlei leuke en praktische bierweetjes. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele, vragen voor aan Sofie Vanrafelghem.