Onze auto-expert Joost Bolle die de elektrische Dacia Spring test.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze auto-expert Joost Bolle die de elektrische Dacia Spring test. © rv

"Een elektrische wagen schiet als een raket uit de startblokken": onze auto-expert belicht de grootste verschillen tussen een elektrische en klassieke wagen

Vanaf 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch zijn. Maar ook als particulier worden we de komende jaren in de richting van een elektrische auto gestuurd. Voor je het weet heb je er straks eentje op de oprit. En dat wordt aanpassen. “Rijden met een ‘EV’ is helemaal anders dan met een klassieke benzine- of dieselauto. Niet alleen rijtechnisch, ook mentaal”, zegt onze auto-expert Joost Bolle. Hij zet de meest opvallende verschillen met een klassieke auto op een rij.

 1. Onze auto-expert test de Renault Twingo Electric: “De eerste elektrische auto onder de 20.000 euro, én hij rijdt nog goed ook”
  PREMIUM

  Onze au­to-ex­pert test de Renault Twingo Electric: “De eerste elektri­sche auto onder de 20.000 euro, én hij rijdt nog goed ook”

  Vraag onze autojournalist Joost Bolle wat de beste elektrische auto op de markt is en hij aarzelt geen seconde: de Renault Twingo Electric. Maar wat maakt deze wagen nu zo bijzonder? Zonder twijfel het prijskaartje maar de elektrische Twingo heeft nog tal van voordelen. “Ik vind de grens van 20.000 euro heilig, en zelfs dat is stevig voor de meeste Belgische gezinnen. Ook hier scoort de Twingo.”
 2. Geïnteresseerd in een plug-inhybride? Onze auto-expert vertelt waar je op moet letten: “Kleinere stadswagens moet je niet gaan zoeken”
  PREMIUM

  Geïnteres­seerd in een plug-inhybride? Onze au­to-ex­pert vertelt waar je op moet letten: “Kleinere stadswa­gens moet je niet gaan zoeken”

  Ga je naar de garage om een nieuwe auto, dan is de kans groot dat de verkoper je een PHEV of ‘plug-inhybride’ probeert aan te praten waarbij een benzinemotor gecombineerd wordt met een elektrische motor. Onze auto-expert testte er elf van verschillende populaire merken en vertelt wat je moet weten als je voor een ‘oplaadbare hybride’ gaat en wat het je kost.