De favoriete gezamenlijke activiteit van het gezin? Samen ‘rollen’!
Volledig scherm
PREMIUM
De favoriete gezamenlijke activiteit van het gezin? Samen ‘rollen’! © Steven Richardson

Een drieling opvoeden, hoe doe je dat? Adrie (41) en Justine (37) leefden de eerste jaren in een roes: “We beleven alles drie keer zo intens”

Adrie en Justine zijn opgelucht dat ze de tropenjaren met hun drieling achter de rug hebben: “Zelfs op restaurant konden we onze ogen niet openhouden.” Intussen hebben ze meer vrije tijd, en ontwikkelden ze elk een eigen manier om de 7-jarige Esmée, Inès en Mattéo en de 12-jarige Angelina, Adries dochter uit een vorige relatie, op te voeden. Hij straalt autoriteit uit, terwijl zij gelooft in dialoog.

  1. Hoe weet je of zoon of dochter té veel gamen? “Slechte schoolresultaten en discussies en ruzies zijn vaak een teken aan de wand”
    PREMIUM

    Hoe weet je of zoon of dochter té veel gamen? “Slechte schoolre­sul­ta­ten en discussies en ruzies zijn vaak een teken aan de wand”

    Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: verslaafde-coach Matthias Dewilde (35). Vijftien jaar geleden was hij zelf een gameverslaafde. Nu helpt hij anderen om aan “die destructieve aantrekkingskracht van games” te weerstaan. “Gamers zijn vaak erg intelligent, soms zelfs hoogbegaafd, en hebben uitdagingen nodig. Die vinden ze niet altijd op school, maar wel in games.”