Vooral je handen, voeten en hoofd moet je goed beschermen tegen de kou.
Volledig scherm
Vooral je handen, voeten en hoofd moet je goed beschermen tegen de kou. © Getty Images

“Een dikke jas is niet voldoende”: met dit advies sport je veilig in de vrieskou

De vrieskou is weer in het land, en dat is voor sommigen het gedroomde excuus om hun work-out in de buitenlucht even op pauze te zetten. “Maar met enkele slimme aanpassingen kan je perfect veilig blijven sporten”, zegt prof. Bart Roelands van de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie (MFYS) van de VUB. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

 1. Wim Hof legt uit hoe je voornemens volhoudt: “Ik eet één keer per dag. Het zijn de ademhalingsoefeningen die energie geven”
  PREMIUM

  Wim Hof legt uit hoe je voornemens volhoudt: “Ik eet één keer per dag. Het zijn de ademha­lings­oe­fe­nin­gen die energie geven”

  Stress, vermoeidheid en piekergedachten. Wie een lijstje met goede voornemens opstelt, probeert deze zaken vaak uit het leven te bannen om zich beter te voelen. Nederlander Wim Hof (62) zweert echter bij een eenvoudige methode die inwerkt op lichaam én geest. In een uniek interview met onze krant geeft de wereldberoemde inspirator advies: hoe integreer je je goede voornemens in (de rest van) je leven, waardoor stress en vermoeidheid voorgoed verleden tijd zijn?
 1. Krabt jouw kat aan je meubels? Zo leer je het af: “De plantenspuit bovenhalen helpt niét”
  PREMIUM

  Krabt jouw kat aan je meubels? Zo leer je het af: “De planten­spuit bovenhalen helpt niét”

  Een nieuwe zetel die na een week al versleten lijkt. Een deurmat die half uit elkaar hangt. Of een gordijn dat letterlijk een vogel voor de kat is geworden. Heel wat kattenbaasjes kunnen ervan meespreken. Maar hoe maak je komaf met zulk kattenkwaad? Kattenexpert Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks ‘I Love Happy Cats’ heeft geschreven, geeft enkele tips. “Afleren zal niet lukken. Je moet het krabben kanaliseren naar de gepaste locatie.”