Onze reisexpert geeft advies voor mooie én goedkope kampeertrips: van 37 euro tot meer dan 64 euro per nacht:
Volledig scherm
PREMIUM
Onze reisexpert geeft advies voor mooie én goedkope kampeertrips: van 37 euro tot meer dan 64 euro per nacht: © rv/ All Write

“Een camping in Zwitserland is bijna dubbel zo duur als in Zweden”: waar vind je de goedkoopste campings van Europa?

Wil je geld besparen maar toch op reis? Dan kan je dit jaar naar een camping trekken. Onze reisexpert Johan Lambrechts verzamelde de cijfers over de goedkoopste kampeerlanden, en tipt de beste campings. Als afsluiter geeft hij nog enkele tips mee om nog wat extra te besparen. 

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Zeven tips om geld te besparen tijdens je autovakantie: “Vergeet je auto- of milieuvignet niet, boetes kunnen oplopen tot bijna 200 euro”
  PREMIUM

  Zeven tips om geld te besparen tijdens je autovakan­tie: “Vergeet je auto- of milieuvig­net niet, boetes kunnen oplopen tot bijna 200 euro”

  Voor maar liefst 7 op de 10 Belgische vakantiegangers blijft de auto het populairste vervoersmiddel om te reizen, blijkt uit de jaarlijkse Vakantiebarometer van Touring. Maar hoge brandstofkosten maken de reis dit jaar duurder dan gewoonlijk. Door op enkele details te letten, kun je op flink wat kosten besparen, blijkt uit de checklist van onze reisexpert Johan Lambrechts.