Prof. dr. Koen Kas, moleculair oncoloog (UGent), gezondheidsfuturoloog en CEO van Healthskouts: “Voor de pandemie uitbrak, kende ik geen enkele arts die teleconsultaties deed. Inmiddels hebben al drie miljoen patiënten het digitale dokterskabinet bezocht.”
Volledig scherm
PREMIUM
Prof. dr. Koen Kas, moleculair oncoloog (UGent), gezondheidsfuturoloog en CEO van Healthskouts: “Voor de pandemie uitbrak, kende ik geen enkele arts die teleconsultaties deed. Inmiddels hebben al drie miljoen patiënten het digitale dokterskabinet bezocht.” © Getty Images

“Een app die een hartaanval aankondigt nog voor hij zal plaatsvinden? Het is geen toekomstmuziek, maar realiteit” Expert geeft advies over gezondheidsapps

Apps om je gezondheid te monitoren of te verbeteren, de digitale winkels staan er bol van. Een groot voordeel: dokter Smartphone houdt altijd spreekuur. Maar hoe onderscheiden we de echte doktersassistenten van de kwakzalvers? Welke apps zijn betrouwbaar? Wat is de mening van een dokter? En worden gezondheidsapps ook terugbetaald? Dit is wat je moet weten over digitaal thuisdokteren.

  1. Jezelf ziek gegoogeld? Dit zijn de symptomen van ‘cyberchondria’ en dit kan je eraan doen
    PREMIUM

    Jezelf ziek gegoogeld? Dit zijn de symptomen van ‘cyberchon­dria’ en dit kan je eraan doen

    Symptomen googelen, stiekem doen we het allemaal. Maar voor je het weet raak je ervan overtuigd dat je hoofdpijn wijst op een hersentumor, de tintelingen in je been het eerste teken zijn van MS of dat je kortademigheid veroorzaakt wordt door een hartprobleem. Cyberchondrie, heet deze angst. Voormalig huisarts, gezondheidsjournalist en auteur Marleen Finoulst waarschuwt: “Eens je met zo’n diagnose in je hoofd zit is het erg moeilijk om ervan af te raken.”