Auto-expert Joost Bolle beantwoordt al jullie vragen over elektrisch rijden: deel 2.
Volledig scherm
PREMIUM
Auto-expert Joost Bolle beantwoordt al jullie vragen over elektrisch rijden: deel 2. © Getty Images / rv

“Een aanhangwagen of caravan beperkt het rijbereik drastisch”: al jullie vragen over elektrische auto’s beantwoord

Vanaf 2029 moeten alle nieuwe auto's elektrisch zijn. Die datum nadert met rasse schreden. Toch zijn veel particulieren nog niet klaar om nu al de stap naar elektrisch rijden te zetten, omdat ze met ontzettend veel vragen zitten. Kan je bijvoorbeeld vlot een caravan voorttrekken met een elektrisch voertuig? Waar installeer je een laadpaal als je in een appartement woont? En zijn wagens op waterstof eigenlijk geen beter alternatief? Onze auto-expert Joost Bolle beantwoordt in dit artikel het tweede deel van jullie lezersvragen.

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Onze auto-expert test de Renault Mégane E-Tech én ontkracht een fabel over elektrische wagens: “De propagandamachine van de autowereld doet het nog altijd”
  PREMIUM

  Onze au­to-ex­pert test de Renault Mégane E-Tech én ontkracht een fabel over elektri­sche wagens: “De propaganda­ma­chi­ne van de autowereld doet het nog altijd”

  Bijna alle nieuwe elektrische auto’s op de markt schurken aan tegen de hogere prijsklasse. Alleen daarom al is de nieuwe Renault Mégane een verademing: eindelijk nog eens een elektrische middenklasser. Dit is het soort auto dat we over drie à vijf jaar kopen. Onze auto-expert Joost Bolle reed er als eerste mee en geeft zijn ongezouten commentaar. Hij bespreekt ook de huidige markt voor elektrische wagens en de effecten van de nieuwe regels. “De auto neemt in de toekomst een veel grotere hap uit het gezinsbudget.”