Zembla
Volledig scherm
Zembla © ANP

E-sigaret mag in Nederland binnenkort alleen nog naar tabak smaken

E-sigaretten mogen vanaf 1 oktober 2023 alleen nog naar tabak smaken. Het verbod op alle andere smaakjes, die nu nog heel populair zijn, gaat dan definitief in, blijkt uit een publicatie in de Nederlandse Staatscourant.

 1. “De sterftecijfers voor kanker dalen bij mannen jaarlijks met 2,9%, bij vrouwen met 1,8%”: dit zijn de 10 meest dodelijke kankers
  PREMIUM

  “De sterftecij­fers voor kanker dalen bij mannen jaarlijks met 2,9%, bij vrouwen met 1,8%”: dit zijn de 10 meest dodelijke kankers

  Vandaag organiseert Kom op tegen Kanker voor de 23ste keer de Dag tegen Kanker om patiënten en hun omgeving een hart onder de riem te steken. En dat is nodig, want ieder jaar krijgen nog steeds meer dan 40.000 Vlamingen het verdict. Maar in welke mate is deze onvoorspelbare ziekte anno 2022 nog een al dan niet stille killer? Nancy Van Damme, programmadirecteur bij de Stichting Kankerregister, licht toe.
 2. Karel (40) belegt maandelijks 1.500 euro in fondsen. Geldexpert is kritisch over zijn portefeuille: “Centjesaandelen zijn nooit een goed idee”
  PREMIUM

  Karel (40) belegt maande­lijks 1.500 euro in fondsen. Geldexpert is kritisch over zijn portefeuil­le: “Centjes­aan­de­len zijn nooit een goed idee”

  Heel wat mensen zetten tijdens de coronaperiode hun allereerste stappen op de beurs. Maar hoe vergaat het beleggers die al veel langer bezig zijn? Wat zijn hun beste en slechtste aandelen ooit? Welk advies kunnen ze geven? Vandaag laten we Karel Martens* (40) uit Spiere-Helkijn aan het woord. Onze geldexpert Pascal Paepen analyseert zijn verhaal en velt een pittig oordeel. “Het is me een raadsel waarom je in bpost zou beleggen. Alles loopt er voortdurend mis.”
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. BINNENKIJKER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuwden alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuw­den alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”

  Als er in het VTM-programma ‘Latem Leven’ één duo niet zo opvalt door excentrieke looks of hun gedrag, is het wel ondernemerskoppel Olivier Van de Vijver (42) en Karen Van De Weghe (32). Sinds een paar maanden wonen ze aan de oevers van de Leie in een prachtig gerenoveerde villa uit de jaren 30. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging een kijkje nemen.