Migraine staat op de tweede plaats in de lijst van kwalen die de grootste impact hebben op het dagelijks leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Migraine staat op de tweede plaats in de lijst van kwalen die de grootste impact hebben op het dagelijks leven. © Getty Images

Duur migrainemedicijn wordt sinds kort terugbetaald: hoe herken je de aandoening en kan je ze voorkomen?

Een drukkende pijn aan één kant van het hoofd, al dan niet in combinatie met misselijkheid en braken... Neen, aangenaam is migraine niet. Te meer omdat zes op de tien patiënten geen idee hebben wat zo'n aanval kan uitlokken. Ook voor de wetenschap blijft het een raadsel waarom de ene persoon wel ten prooi valt aan migraine en de andere niet. Neuroloog Jan Versijpt geeft meer uitleg over de ziekte die 15% van alle Belgen treft en over wat mogelijk soelaas kan bieden.

29 reacties

 • Gert Knoops

  2 maanden geleden
  Excedrin is een geneesmiddel dat bij mjin vrouw goed hielp tegen migraine
 • Wendy Fiers

  2 maanden geleden
  Ik heb al van mijn 8j migraine... Bij mij zelf werkt geen 1 pilleke, maar er zijn veel mensen die zeggen dat ze migraine hebben. Die zelf nog niet weten hoe migraine voelt... Je kunt heel snel zeggen ik heb hoofdpijn en migraine de schuld geven... Maar mensen die echt weten wat het is tis niet alleen hoofdpijn er komt veel meer bij kijken dat mensen denken... Ik leeft er al heel mijn leven mee en ik wens het niemand toe
 • John Ulmer

  2 maanden geleden
  De enige reden waarom dit nu betaalbaar wordt is omdat het patent gaat verlopen.....
 • Linda D'Haese

  2 maanden geleden
  Een van de beste middeltjes is geen alcohol, chocolade en weinig vetten en bewegen in de buitenlucht
 • Gaston Foubert

  2 maanden geleden
  Regelmaat, gezonde voeding, veel water drinken, cayennepeper, amandelen, eet zo min mogelijk bewerkte voeding .. heel wat tips zijn terug te vinden op het internet. Als het in de darmen goed is dan is het ook goed in het hoofd.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Dicht bij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouwsector
  Jobat

  Dicht bij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouw­sec­tor

  De werkgelegenheid in de landbouw slinkt, maar dat wil niet zeggen dat er geen boeiende jobs meer te rapen vallen. Hoewel sinds de jaren 80 wel 62% van de banen in de primaire sector verloren is gegaan, blijft landbouw belangrijk voor ons land, goed voor 5,3% van de Belgische export. De uitvoer van voedingswaren, drank en tabak meegerekend, is zelfs verantwoordelijk voor 11,4%. Jobat.be belicht de mogelijkheden die de sector vandaag biedt.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?