Fietsen op de auto: ben je dan verzekerd?
Volledig scherm
Fietsen op de auto: ben je dan verzekerd? © Getty Images

Dure fiets op de auto? Zo staat hij veilig

IndependerFietsen wint weer aan populariteit. Wie deze lente zijn fiets meeneemt op uitstap, kan kiezen uit verschillende systemen om zijn fiets met de auto te vervoeren. Maar hoe zit het met de veiligheid? En zijn je fietsen ook verzekerd wanneer je een ongeval hebt? Independer.be zocht het voor je uit.

 1. Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “Vergelijkbaar met een zelfgemaakte”
  PREMIUM

  Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “Vergelijk­baar met een zelfgemaak­te”

  Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, - met of zonder grote stukken appel - maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken. Is er een merk dat hem kan bekoren? “Een appelcompote zonder suiker is als frieten zonder zout.”
 2. Sarah moest 3.500 euro cash betalen aan een spoedelektricien: “De factuur zou ik pas krijgen nadat de storting gebeurd was”
  PREMIUM

  Sarah moest 3.500 euro cash betalen aan een spoedelek­tri­cien: “De factuur zou ik pas krijgen nadat de storting gebeurd was”

  Toen Sarah ‘s nachts vreesde voor een brand in haar zekeringkast, contacteerde ze via Google een 24/7-elektricien. Na een snelle interventie eiste die onmiddellijk 3.500 euro cash. “Als ik dat niet betaalde, zou ik nog dagen zonder stroom zitten,” getuigt ze. Hoe vind je snel een betrouwbare spoedhersteller via het internet? Welke vergoedingen zijn conform? En hoe zorg je ervoor dat de brandverzekering nadien nog tussenbeide komt? Verzekeraars Serge Jacobs (Ethias) en Manu Mus (Baloise) geven advies.
 1. Hoeveel geld kan je verdienen door een studentenkot te verhuren? Paul D’Hoore maakt de som
  PREMIUM

  Hoeveel geld kan je verdienen door een studenten­kot te verhuren? Paul D’Hoore maakt de som

  Studenten zijn dit jaar massaal én vroeger dan ooit op zoek naar een kot voor het volgende academiejaar. In vrijwel alle studentensteden is er een tekort aan kamers. Volgens Paul D’Hoore is het dan ook financieel interessant om in een kot te investeren. Maar hoeveel kost dat? Met welke belastingen moet je rekening houden? Schakel je best een professionele uitbater in of niet? En hoeveel rendement kan je precies verwachten? Onze geldexpert rekent het uit.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.