Wil je een tweede verblijf kopen aan zee? Woonexpert Björn Cocquyt vertelt waar je best rekening mee houdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wil je een tweede verblijf kopen aan zee? Woonexpert Björn Cocquyt vertelt waar je best rekening mee houdt. © Getty Images/ rv

“Domiciliëren is in De Panne, Koksijde en Knokke-Heist extra aantrekkelijk”: 6 knopen die je moet doorhakken als je een tweede verblijf aan zee wil kopen

Nu de woonbonus ook voor een tweede verblijf eind volgend jaar zal worden afgevoerd, zullen er de komende maand wellicht heel wat mensen op zoek gaan naar een tweede verblijf in ons land. Voor je dat doet, geeft onze woonexpert Björn Cocquyt nog belangrijk advies mee over zes dilemma’s die vaak opduiken: van een gesplitste aankoop, over het aangaan van een lening, tot de keuze tussen een nieuwbouw of een bestaand pand.

 1. KIJK. Audi bouwt wagen zonder stuur en pedalen, met verbluffend interieur: zo ziet de nieuwste Activesphere Concept eruit

  KIJK. Audi bouwt wagen zonder stuur en pedalen, met verbluf­fend interieur: zo ziet de nieuwste Activesphe­re Concept eruit

  De Audi Activesphere is een avontuurlijke conceptcar met een heel bijzonder interieur. Het leidt alle aandacht af van de onderhuidse techniek. De Audi Activesphere Concept staat namelijk op het platform dat ook voor de nieuwe elektrische Porsche Macan is ontwikkeld. En in tegenstelling tot Audi’s futuristische studiemodel gaat de elektrische midsize-SUV van Porsche dit jaar nog in productie.
 2. Opvallende nieuwbouwflats aan zee te koop vanaf 276.000 euro: “Dankzij de in- en uitspringende volumes heb je een maximaal zicht op het strand”
  PREMIUM

  Opvallende nieuwbouw­flats aan zee te koop vanaf 276.000 euro: “Dankzij de in- en uitsprin­gen­de volumes heb je een maximaal zicht op het strand”

  Appartementen aan de kust blijven enorm populair, zowel om erin te wonen als voor een tweede verblijf. Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft zijn toppers aan de kust die op dit moment te koop staan. “Dit spraakmakende nieuwbouwproject heeft niet alleen een heel bijzondere architectuur, de appartementen zijn – zeker gezien de locatie – ook heel betaalbaar”
 3. Kijk binnen in de 10 meest exclusieve huizen die nu te koop staan: “Deze villa op de dijk in Zeebrugge staat geprijsd tussen de drie en vier miljoen euro”
  PREMIUM

  Kijk binnen in de 10 meest exclusieve huizen die nu te koop staan: “Deze villa op de dijk in Zeebrugge staat geprijsd tussen de drie en vier miljoen euro”

  Wie er het geld voor heeft, koopt geen huis waarvan er dertien in een dozijn zitten. Voor kopers met een budget boven het miljoen euro moet het allemaal wat groter en luxueuzer, en liefst ook wat specialer. Een villa op de zeedijk, een authentiek art-decohuis, een stadspaleis met een 500 jaar oude geschiedenis, een verbluffend knap gerenoveerde boerderij… Onze woonexpert Björn Cocquyt maakt een overzicht van de meest exclusieve huizen die nu te koop zijn en laat je binnenkijken in hun unieke interieurs.