Wil je een tweede verblijf kopen aan zee? Woonexpert Björn Cocquyt vertelt waar je best rekening mee houdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wil je een tweede verblijf kopen aan zee? Woonexpert Björn Cocquyt vertelt waar je best rekening mee houdt. © Getty Images/ rv

“Domiciliëren is in De Panne, Koksijde en Knokke-Heist extra aantrekkelijk”: 6 knopen die je moet doorhakken als je een tweede verblijf aan zee wil kopen

Nu de woonbonus ook voor een tweede verblijf eind volgend jaar zal worden afgevoerd, zullen er de komende maand wellicht heel wat mensen op zoek gaan naar een tweede verblijf in ons land. Voor je dat doet, geeft onze woonexpert Björn Cocquyt nog belangrijk advies mee over zes dilemma’s die vaak opduiken: van een gesplitste aankoop, over het aangaan van een lening, tot de keuze tussen een nieuwbouw of een bestaand pand.

 1. “Veel mensen maken aardappelen verkeerd klaar”: chef tipt hoe je aardappelen altijd perfect én snel gaar krijgt

  “Veel mensen maken aardappe­len verkeerd klaar”: chef tipt hoe je aardappe­len altijd perfect én snel gaar krijgt

  42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. Kijk binnen in de 10 meest exclusieve huizen die nu te koop staan: “Deze villa op de dijk in Zeebrugge staat geprijsd tussen de drie en vier miljoen euro”
  PREMIUM

  Kijk binnen in de 10 meest exclusieve huizen die nu te koop staan: “Deze villa op de dijk in Zeebrugge staat geprijsd tussen de drie en vier miljoen euro”

  Wie er het geld voor heeft, koopt geen huis waarvan er dertien in een dozijn zitten. Voor kopers met een budget boven het miljoen euro moet het allemaal wat groter en luxueuzer, en liefst ook wat specialer. Een villa op de zeedijk, een authentiek art-decohuis, een stadspaleis met een 500 jaar oude geschiedenis, een verbluffend knap gerenoveerde boerderij… Onze woonexpert Björn Cocquyt maakt een overzicht van de meest exclusieve huizen die nu te koop zijn en laat je binnenkijken in hun unieke interieurs.