Paul D'Hoore.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul D'Hoore. © Shutterstock

Dividendaandelen kopen als alternatief voor je spaarboekje? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belastingvoordeel op zak”

Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D’Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk: dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. “Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen.”

38 reacties

 • Johnny chanet

  1 jaar geleden
  Ik denk dat de daling van GBL vandaag groter is dan het dividend dat ze betalen.
 • Albert Gysels

  1 jaar geleden
  Sorry hoor maar Paul D'hoore is de man van de oude economie, de economie van de gebakken lucht.
 • Jos Dupont

  1 jaar geleden
  Begin er maar aan als vadertje staat steeds op uw inkomsten zit te loeren om uwe centen af te pakken en met gulle hand te verkwanselen !
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 jaar geleden
  Er zijn een hele resem experts. Die mensen kunnen wel de toekomst niet voorspellen. Bij een onverwachte gebeurtenis kan de beurs ferm zakken. Het enige wat je kunt doen is je risico spreiden, d.w.z. meerdere aandelen van verschillende sectoren in portefeuille nemen. De rest is allemaal larie en apekool.
 • Roger Wellens

  1 jaar geleden
  Dat is nogal een flater van onze specialist.
 1. Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”
  PREMIUM

  Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”

  Wat is dat toch met die bitcoin? Het jaar was nog maar een week oud toen de virtuele munt even door de grens van 40.000 dollar brak. Jonge beleggers van het eerste uur zagen hun vertrouwen gesterkt en noemen het “goud op steroïden”. “Mijn zoontje zegt al: doe maar wat stukjes bitcoin voor kerst.” Maar weinig specialisten steken hun handen ervoor in het vuur: “Zij speculeren op het einde van de wereld.”