Paul D'Hoore.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul D'Hoore. © Shutterstock

Dividendaandelen kopen als alternatief voor je spaarboekje? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belastingvoordeel op zak”

Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D’Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk: dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. “Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen.”

34 reacties

 • Roger Wellens

  4 dagen geleden
  Dat is nogal een flater van onze specialist.
 • Leo Marien

  4 dagen geleden
  Dividenten zijn inderdaad vrijgesteld van belastingen tot 800 Euro per jaar en per belastingsplichtige. U betaald wel 30% op elk uitgekeerd dividend in België. Let op met buitenlandse aandelen. Daar betaal je belastingen op in het land van oorsprong + in België. Canadese aandelen bv, daar ben je in totaal meer dan 50% kwijt van uw dividend. Allemaal schitterend voor de regeringen. Ondertussen trekt men het dividend ook nog eens van het aandeel af. Paul D'Hoore werkt volgens mij voor de regering!
 • raymond van der craen

  4 dagen geleden
  Ik begrijp die man niet. Als het zo simpel was kocht toch iedereen dividendaandelen een dag voor de uitkeringen van de dividenden. Zo werkt dat niet Paul neem dat maar aan van een kleine belegger. Als ik je advies mag geven voor een goede belegger: Spreiden en de voorziene beleggingstermijn over meerdere jaren volgen en niet één dag zoals jij verkondigd.
 • Marcel Van Overloop

  4 dagen geleden
  Dus belasting ontwijken is hun doel ? En de nieuwe beleggers hun geld afhandig maken. Geen schaamte.
 • Hervé Depreeuw

  4 dagen geleden
  Fortis en Dexia waren ook "goede huisvader" aandelen...
 1. Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”
  PREMIUM

  Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”

  Wat is dat toch met die bitcoin? Het jaar was nog maar een week oud toen de virtuele munt even door de grens van 40.000 dollar brak. Jonge beleggers van het eerste uur zagen hun vertrouwen gesterkt en noemen het “goud op steroïden”. “Mijn zoontje zegt al: doe maar wat stukjes bitcoin voor kerst.” Maar weinig specialisten steken hun handen ervoor in het vuur: “Zij speculeren op het einde van de wereld.”
 2. Wat te doen met je spaarboekje na crisisjaar 2020? Beursexpert legt uit hoe je je geld het best laat renderen
  PREMIUM

  Wat te doen met je spaarboek­je na crisisjaar 2020? Beursex­pert legt uit hoe je je geld het best laat renderen

  Wat brengt de beurs na het rampjaar 2020? Spaarrentes lijken nog jaren laag te blijven, en ook van termijnrekeningen, kasbons en obligaties hoef je weinig grote opbrengsten te verwachten. “Wie niet vertrouwd is met de beurs zou er minstens toch van moeten proeven”, is alvast het advies van onze financieel expert Pascal Paepen. Hij gaat na of 2021 beter wordt voor wie geld te beleggen heeft.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter