Paul D'Hoore.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul D'Hoore. © Shutterstock

Dividendaandelen kopen als alternatief voor je spaarboekje? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belastingvoordeel op zak”

Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D’Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk: dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. “Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen.”

38 reacties

 • Johnny chanet

  1 week geleden
  Ik denk dat de daling van GBL vandaag groter is dan het dividend dat ze betalen.
 • Albert Gysels

  3 maanden geleden
  Sorry hoor maar Paul D'hoore is de man van de oude economie, de economie van de gebakken lucht.
 • Jos Dupont

  3 maanden geleden
  Begin er maar aan als vadertje staat steeds op uw inkomsten zit te loeren om uwe centen af te pakken en met gulle hand te verkwanselen !
 • Jozef Van Schuerbeeck

  3 maanden geleden
  Er zijn een hele resem experts. Die mensen kunnen wel de toekomst niet voorspellen. Bij een onverwachte gebeurtenis kan de beurs ferm zakken. Het enige wat je kunt doen is je risico spreiden, d.w.z. meerdere aandelen van verschillende sectoren in portefeuille nemen. De rest is allemaal larie en apekool.
 • Roger Wellens

  4 maanden geleden
  Dat is nogal een flater van onze specialist.
 1. Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”
  PREMIUM

  Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”

  Wat is dat toch met die bitcoin? Het jaar was nog maar een week oud toen de virtuele munt even door de grens van 40.000 dollar brak. Jonge beleggers van het eerste uur zagen hun vertrouwen gesterkt en noemen het “goud op steroïden”. “Mijn zoontje zegt al: doe maar wat stukjes bitcoin voor kerst.” Maar weinig specialisten steken hun handen ervoor in het vuur: “Zij speculeren op het einde van de wereld.”
 2. Caroline (43) en Kris (49) zijn echte levensgenieters sinds het overlijden van twee familieleden: “We werken keihard voor ons geld, maar we vergeten ook zeker niet te leven”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Caroline (43) en Kris (49) zijn echte levensge­nie­ters sinds het overlijden van twee familiele­den: “We werken keihard voor ons geld, maar we vergeten ook zeker niet te leven”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Kinderen hebben Kris en Caroline niet, wél twee chihuahua’s en een online marketingbureau dat ze samen runnen. Dankzij corona zagen ze hun omzet het afgelopen jaar verdubbelen. “Met een beetje geluk halen we in 2021 de 120.000 euro”, zeggen ze. En dat geluk was absoluut welkom. Caroline moest al veel te vroeg afscheid nemen twee dierbaren. Samen vertellen ze hoe ze elke maand hun financiën beheren.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op