Pieter-Jan Vanstockstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten

“Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt

Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. 

31 reacties

 • Rachel Janssens

  3 weken geleden
  Ik koop nooit kant en klare bereidingen, noch in de supermarkt noch bij de traiteur. Enerzijds omdat ik zelf heel goed kan koken en anderzijds omdat ik gezond eet. Maar ik snap heel goed dat veel mensen dit wel kopen omdat ze financieel niet met verse ingrediënten kunnen werken. Vers is gewoon 10x duurder. En veel mensen kunnen nooit een stukje vlees of vis kopen. Dus alles uit blik of bokaal of een lasagne van Aldi voor het hele gezin.
 • Pierre Peeters

  3 weken geleden
  Ik zal zelf wel beslissen wat goed is , heb daarvoor de Bellings niet nodig
 • Jim Van Der Steen

  3 weken geleden
  Zal toch zijn naam eens moeten googlen want is precies wel culinaire grootchef.
 • Mario Roman

  3 weken geleden
  Zoiets maak ik zelf klaar, zo weet ik ten minste welke producten er in zitten en dat het lekker is.
 • Lode Loyens

  3 weken geleden
  koop nooit klaar gemaakte gerechten van winkels hoe goed ze ook zijn bereidt vanwege volle lading of chemische producten om ze langer vers te houden. Koken na een lange dag werken is echt niet zo moeilijk en vraagt ook niet veel tijd: Stomp met een goei cortelette is klaar in 20 min. Kip met een mengeling van aardappelen en groentjes duw je in de slowkooker voor dat je naar je werk vertrekt. Tegen dat je thuis komt is die klaar. Toch echt niet moeilijk.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein