Onze woonexpert kijkt binnen in vijf authentieke herenhuizen die momenteel te koop staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze woonexpert kijkt binnen in vijf authentieke herenhuizen die momenteel te koop staan. © rv

“Dit huis is een eeuw oud, maar klaar voor een tweede jeugd”: Deze schitterende herenhuizen staan vandaag te koop vanaf 449.000 tot 1.445.000 euro

Er zijn maar weinig huizen met gevels die zo’n uitstraling hebben als herenwoningen. Ook de interieurs hebben vaak tonnen karakter en tal van sierlijke elementen verklappen de rijkdom van de bouwheer van weleer. Droom jij ervan zo’n pand het jouwe te mogen noemen? Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht in elke Vlaamse provincie naar een uitzonderlijk herenhuis dat te koop staat. Deze vijf pareltjes zijn nog erg authentiek.

 1. Hier vind je de laagste woningprijzen in Vlaanderen en Brussel: woonexpert toont 6 knappe huizen die er te koop staan vanaf 225.000 euro
  PREMIUM

  Hier vind je de laagste woningprij­zen in Vlaanderen en Brussel: woonexpert toont 6 knappe huizen die er te koop staan vanaf 225.000 euro

  Notaris.be berekende dat de gemiddelde woningprijs in Vlaanderen tijdens de eerste helft van dit jaar is gestegen tot 341.635 euro (+6,1%) en in Brussel tot 565.866 euro (+4,9%). Maar afhankelijk van waar je precies een woonst koopt, krijg je soms meer waar voor je geld. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt toont enkele interessante huizen in vijf gemeenten die de goedkoopste van hun provincie of gewest zijn.
 2. In deze prachtige herenwoning van Filip en Riad lijk je wel op wereldreis: “Zodra je de deur achter je dichtslaat, weet je niet in welk land je bent”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  In deze prachtige herenwo­ning van Filip en Riad lijk je wel op wereldreis: “Zodra je de deur achter je dichtslaat, weet je niet in welk land je bent”

  Onze woonexpert Björn Cocquyt bezocht in 2021 de Antwerpse herenwoning van Filip (55) en Riad (43). Die imponeert niet alleen qua afmeting – bijna 1.300 m² – maar is ook indrukwekkend en gedetailleerd ingericht met stukken uit de hele wereld. “We wilden het gevoel meegeven dat je op wereldreis bent zonder het vliegtuig te hoeven nemen.” En dat is ook exact wat je ervaart zodra je de woning betreedt. Kijk gerust mee binnen!
 1. Hoe kan je koortsblaasjes wegkrijgen? En wat mag je zeker niét doen?
  PREMIUM
  Getest

  Hoe kan je koorts­blaas­jes wegkrijgen? En wat mag je zeker niét doen?

  Niets vervelender dan een koortsblaasje rond je mond: bijna 100 procent van de Belgen is besmet met HSV-1, het virus verantwoordelijk voor dit pijnlijke rode vlekje. Je vindt overal heel wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes of antivirale crèmes die een koortsblaas zouden kunnen genezen, maar wat helpt écht? Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey bespreekt 6 populaire middeltjes en scheidt feiten van fabels: “Na een eerste besmetting blijft het virus levenslang in je lichaam.”