Diëtiste Sanne Mouha over avondsnacken: "probeer eens twee uur voor het slapengaan niet meer te eten."
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha over avondsnacken: "probeer eens twee uur voor het slapengaan niet meer te eten." © Steven Richardson

Diëtiste geeft tips om voorgoed komaf te maken met avondsnacken: “Wanneer je eten onbewust verorbert, eet je automatisch veel te veel”

Zie jij wanneer het ‘s avonds vroeger donker wordt buiten elk jaar opnieuw je zin in avondsnacks toenemen? Of ziet dat pak koeken er soms onweerstaanbaar uit wanneer je na een drukke dag voor je tv-avondje nog even de keukenkast induikt? Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om definitief komaf te maken met die cravings. “Wanneer je iets gaat drinken, zeg je vaak al lachend ‘eentje is geentje’, maar dat ene glaasje leidt vaak tot slechte beslissingen.”

 1. Alzheimer en toch nog met de auto rijden? “Van zodra mijn vrouw fouten opmerkt, geef ik mijn rijbewijs af”
  PREMIUM

  Alzheimer en toch nog met de auto rijden? “Van zodra mijn vrouw fouten opmerkt, geef ik mijn rijbewijs af”

  Wie aan alzheimer lijdt, ziet zijn leven stap voor stap ingrijpend veranderen. Maar een auto blijft voor veel patiënten net het middel om nog onder de mensen te komen. Zo ook voor Paul Goossens (69): “Autorijden is voor mij heel belangrijk, het houdt mij net alert.” Maar mag je nog wel autorijden met alzheimer? En kan je je rijbewijs nog terugkrijgen als het werd ingetrokken? Wij vroegen het aan verkeersveiligheidsinstituut Vias.
 2. De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer”
  PREMIUM

  De 7 favoriete eetadres­sen van barbecue­chef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het out­door-ge­voel in de zomer”

  Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist.