Bij een tekenbonus ontvang je een geldbedrag als je een contract tekent.
Volledig scherm
Bij een tekenbonus ontvang je een geldbedrag als je een contract tekent. © Pexels

De tekenbonus: een wapen in de ‘war for talent’?

SalarisIn de strijd om gegeerde profielen bieden bedrijven soms een tekenbonus of sign-on bonus aan. Recent pakte Plopsaland De Panne ermee uit om potentiële werknemers te overtuigen. Jobat.be verheldert wat zo’n tekenbonus precies inhoudt.

 1. Karen (35) en Bram (36) bouwden luxe sprookjeshut in een bos in Retie: “Zelfs de dakpannen zijn van hout gemaakt”
  PREMIUM

  Karen (35) en Bram (36) bouwden luxe sprookjes­hut in een bos in Retie: “Zelfs de dakpannen zijn van hout gemaakt”

  Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. Hoewel Karen en Bram met hun gezin maar tien kilometer verderop wonen, lijkt het alsof ze in de Kempische bossen in een andere wereld vertoeven. “ “We genieten van hetzelfde comfort als thuis: koken op gas, centrale verwarming, stromend water, een toilet dat doorspoelt. Alleen een tv en wifi ontbreken. Maar dat is een bewuste keuze.”
 2. Justitie op haar spannendst: deze advocatenseries blazen je omver

  Justitie op haar spannendst: deze advocaten­se­ries blazen je omver

  Er gaat niets boven een opwindende advocatenserie waarin je je helemaal kan verliezen. Daarom bundelen wij in onze Kijkgids de meest verfrissende exemplaren met uiterst pittige dialogen en verrassende plotwendingen. We volgen ex-alcoholiste Abigail Bianchi in het nieuwe ‘Family Law’ (Streamz), de ongediplomeerde maar geniale advocaat-stagiair Mike Ross in ‘Suits’ (Netflix/Prime Video) en advocaat Saul Goodman in de ‘Breaking Bad’ spin-off ‘Better Call Saul’ (Netflix).