Diëtiste Vicky De Beule (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Vicky De Beule (rechts) © Getty Images / Monica Bommer-Neuner

"De ouder bepaalt wat, waar en wanneer er gegeten wordt. Het kind of en hoeveel": diëtiste geeft advies voor ouders van moeilijke eters

Weigert je kind dingen te proeven die het niet kent? Lust het enkel twee groenten en één soort fruit? Is elke maaltijd een strijd? Dan heb je een zoon of dochter met voedselneofobie. “Maar dat is geen reden tot paniek. Eten is een leerproces, dus blijf je kind dingen aanbieden die het niet lust. Alleen zo kan het leren proeven”, adviseert diëtiste Vicky De Beule, die een boek schreef over manieren om moeilijke eters te laten genieten van voeding.

  1. Steeds meer kinderen lijden aan overgewicht: met deze oefeningen van het team van Lieven Maesschalck hou je ze fit
    PREMIUM

    Steeds meer kinderen lijden aan overge­wicht: met deze oefeningen van het team van Lieven Maesschal­ck hou je ze fit

    Niet alleen Vlaamse volwassenen maar ook kinderen kampen steeds vaker met overgewicht. Om dat tegen te gaan zouden kinderen van 6 tot 17 volgens de bewegingsdriehoek minstens een uur per dag matig tot intensief moeten bewegen. Maar hoe haalt je kroost dat minimum als het winter is en de meeste sportclubs door corona dicht zijn? “Steek zelf een kinderwork-out in elkaar!”, zegt personal trainer Johan van Move To Cure, de praktijk van Lieven Maesschalck. Hij toont hoe je dat het best aanpakt.