Professor dr. Dominique Vandijck
Volledig scherm
PREMIUM
Professor dr. Dominique Vandijck © Getty Images / Eric Lalmand

De lelies en de kat, de plas in het veld en zwarte chocolade: expert waarschuwt voor 10 verrassende dingen en plekken rondom je huis die (ook) giftig zijn

Kan het dat een romantisch bedje toch giftig is? En dat je moet opletten voor plassen in de buurt van je huis? Ja, dat kan. Want vergif is niet altijd rattengif of de antivries waar je kind van kan drinken. Professor dr. Dominique Vandijck, adjunct-directeur van het Antigifcentrum, geeft een overzicht van tien andere giftige dingen en plekken waar je waarschijnlijk niet direct bij stilstaat.

 1. Na opschudding in VS over mogelijk giftige vlooienband: hoe bescherm je huisdieren het best nu het teken- en vlooienseizoen begonnen is?
  PREMIUM

  Na opschud­ding in VS over mogelijk giftige vlooien­band: hoe bescherm je huisdieren het best nu het teken- en vlooiensei­zoen begonnen is?

  De ook bij ons verkrijgbare Seresto-vlooienband ligt in de VS onder vuur omdat er honderden sterfgevallen van huisdieren aan toegeschreven worden. Wat zijn de gevaren en waar moet je op letten als je kat of hond doeltreffend én veilig tegen vlooien en teken wil beschermen? “Geef nooit een middel voor een kleine hond aan een kat”, is maar één van de gouden tips van prof. Mathias Devreese (UGent) voor het aanbrekende vlooien- en tekenseizoen.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten