Berit en Daphné met hun kinderen Imme en Obe.
Volledig scherm
PREMIUM
Berit en Daphné met hun kinderen Imme en Obe. © Steven Richardson

De kinderen van Berit (37) en Daphné (34) zijn hoogsensitief: “Zelf ben ik ook HSP en toch kan ik niet altijd inschatten wat te doen”

Mama Daphné en moetie Berit zijn als opvoedsters dag in, dag uit bezig met het grootbrengen van kinderen en jongeren. Goed beslagen ten ijs begonnen ze aan het ouderschap, maar ook zij stellen vast dat je het meeste al doende leert. Wat ze meenemen van het werk? “Bij conflicten met Imme en Obe smeden we het ijzer als het koud is.”

 1. Alleenstaande mama Eveline (34) heeft twee jobs, maar wil haar kinderen niets ontzeggen: “Ik wil voor hen een luxeleven”
  PREMIUM

  Alleen­staan­de mama Eveline (34) heeft twee jobs, maar wil haar kinderen niets ontzeggen: “Ik wil voor hen een luxeleven”

  Zorgen dat de kinderen niets tekortkomen is Evelines hoofddoel. Ze geeft hen alles wat ze willen, gaat elke week met hen op restaurant en boekt meermaals per jaar een tripje naar Euro Disney. Daarvoor heeft ze als alleenstaande mama twee jobs. “Of ik de kinderen niet te veel verwen? Ze weten dat alleen een goede gezondheid echte rijkdom is. En die is niet te koop.”
 2. Sinds Sofie (33) deeltijds werkt is het hele gezin gelukkiger: “Toen we verplicht werden om thuis te werken, besefte ik dat ik mijn dochter niet goed kende”
  PREMIUM

  Sinds Sofie (33) deeltijds werkt is het hele gezin gelukkiger: “Toen we verplicht werden om thuis te werken, besefte ik dat ik mijn dochter niet goed kende”

  Voor Sofie (33), Geert (34) en dochter Anne-Marie (8) betekende corona het begin van een nieuw leven. Eén met meer tijd voor elkaar, minder zorgen en meer geluk. Doordat Anne-Marie zelf goed aanvoelt waar de grenzen liggen, vinden haar ouders regels overbodig. “Ze mag bijvoorbeeld zoveel snoepen als ze wil, maar houdt het flink bij twee of drie snoepjes per dag.”