Audiologe Marleen Desloovere
Volledig scherm
PREMIUM
Audiologe Marleen Desloovere © Steven Richardson

“De huidige generatie loopt constant met oortjes, dus die zijn alvast gewend aan een hoorapparaat”: audioloog legt uit hoe je gehoorschade kunt beperken

Een op de tien Belgen heeft gehoorproblemen, en toch gaan we zelden of nooit naar een neus-, keel- en oorarts. “Gehoorverlies tijdig aanpakken is niet alleen een goede oplossing voor de betrokkene, maar drukt ook de kosten door niets te doen aan de negatieve gevolgen”, zegt audioloog Marleen De Sloovere. Ze legt uit wat de gevolgen zijn van gehoorschade en hoe je de risico’s kunt beperken.

 1. Hospitalisatieverzekeringen worden pak duurder: “Al naargelang je leeftijd kan de ene formule interessanter zijn dan de andere”
  PREMIUM

  Hospitali­sa­tie­ver­ze­ke­rin­gen worden pak duurder: “Al naargelang je leeftijd kan de ene formule interessan­ter zijn dan de andere”

  De fors duurdere kosten van een ziekenhuisopname, door de stijgende index, doen ook de premies van hospitalisatieverzekeringen de pan uit swingen. Sommige polissen worden wel 15 procent duurder. Wat zijn je opties en zijn goedkopere alternatieven interessant of niet? We vroegen het aan Laura Clays, woordvoerder van Testaankoop. “Niet alleen de keuze tussen een private verzekeraar of een mutualiteit en de dekkingsgraad hebben een invloed op de prijs, ook andere factoren spelen mee.”
 2. 1 op de 10 Belgen heeft migraine. Neuroloog legt uit hoe voeding hier een rol in speelt: “Let op met vasten, een maaltijd overslaan kan aanval uitlokken”
  PREMIUM

  1 op de 10 Belgen heeft migraine. Neuroloog legt uit hoe voeding hier een rol in speelt: “Let op met vasten, een maaltijd overslaan kan aanval uitlokken”

  Merk je dat je vaak last hebt van hoofdpijn na je koffie? Of associeer je chocolade automatisch met een migraineaanval? Dan is dat misschien geen toeval. Eén op de tien Belgen heeft last van migraine, en wat je eet kan een oorzaak zijn. Neuroloog Annick Verstappen (GZA Ziekenhuizen) tipt wat je best wel of niet kan eten om een aanval te voorkomen. “Er zijn ook voedingssupplementen die helpen als preventief middel tegen migraine.”