Volledig scherm
PREMIUM
© rv

De grote wasmiddelentest: “Wie toch merkproduct verkiest, betaalt tientallen euro’s meer voor een slechter resultaat”

Wil je vlekken van koffie, rode wijn, babyvoeding, tomatenpuree, vet en andere stoffen verwijderen met één wasbeurt op 40 graden, dan kan je maar beter het juiste middel gebruiken. Maar wat werkt nu het best: een duur of een goedkoop? En kies je beter voor vloeibaar, poeder of pads? We deden de test met ruim 30 producten van onder meer Ariel, Ecover en Formil en maakten een overzicht van de absolute toppers en verliezers.

26 reacties

 • anja byttebier

  5 dagen geleden
  ik gebruik al heel zijn leven poeder van dash wasdraadfris ruikt heerlijk en doet wat het moet doen propere was.
 • Timmy Schroons

  5 dagen geleden
  Ik koop mijn wasproducten steeds in België. Tijdens promoties zelfde prijs of goedkoper als in het buitenland en gewoon bij mij achter de hoek. Er zijn maar enkele fabrikanten van wasmiddelen en de basis is gelijkaardig voor allen. Heel grote verschillen zie je daar niet.
 • Roy Proost

  5 dagen geleden
  Onzin verkopen is geen kunst meer
 • Anne Kastelijns

  6 dagen geleden
  Wat een larie. Ik probeerde eens goedkopere of huismerken van goedkopere huismerken. Mijn was was bijlange niet zo proper en soms echt nog vlekken, na een wasbeurt met een gekend merk een héél groot verschil! Om nog maar te zwijgen van de stank van goedkope wasproducten.
 • Alexa Grieken

  6 dagen geleden
  Wasproducten moet je niet in dit land kopen. Veel beter en goedkoper in het buitenland.
 1. Hoe gebruik je je vaatwasser optimaal en welke tabletten zijn de beste? “Te veel reinigingsmiddel kan minder goede resultaten geven”
  PREMIUM

  Hoe gebruik je je vaatwasser optimaal en welke tabletten zijn de beste? “Te veel reinigings­mid­del kan minder goede resultaten geven”

  De vaatwasser is bij uitstek hét hulpmiddel om minder tijd te moeten besteden aan een noodzakelijke dagelijkse klus. Maar helaas is een propere vaat niet altijd gegarandeerd. “Een poedervormig reinigingsmiddel is eigenlijk een betere keuze dan een all-in-one tablet”, weet Kris Hellebuyck, Academy Manager en vaatwasexpert bij Miele.
 2. Energielabels voor huishoudelijke toestellen worden strenger: wat betekenen de kleurcodes en wat verandert er?
  PREMIUM

  Energiela­bels voor huishoude­lij­ke toestellen worden strenger: wat betekenen de kleurcodes en wat verandert er?

  Vanaf 1 november steekt een nieuw energielabel, naast het oude, in de verpakking van nieuwe huishoudtoestel. Een A+++-koelkast zal met het nieuwe label nog slechts een C- of D-score krijgen. Waarom veranderen de labels? Zijn mijn huishoudtoestellen nu niet meer energiezuinig? En vooral: moet ik ze vervangen? Simon November van Test Aankoop geeft meer uitleg in Mijn Gids.
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen