Cyberspeurders zien aanvallen met 'mobile malware' toenemen, zegt Miguel De Bruycker, directeur van het Centrum voor Cybersecurity België.
Volledig scherm
PREMIUM
Cyberspeurders zien aanvallen met 'mobile malware' toenemen, zegt Miguel De Bruycker, directeur van het Centrum voor Cybersecurity België. © Getty Images / Photo News

Cyberspeurders waarschuwen: Belgen downloaden nog te vaak onbetrouwbare apps. “Sommige apps proberen heel onopvallend schade aan te richten”

11.000 Belgische smartphones werden in enkele dagen tijd besmet met het Flubot-virus tijdens een grootschalige aanval vorig jaar. Slachtoffers kregen een bericht met een link, klikten daar vaak achteloos op en downloadden een virus. En dat is nog maar het begin, waarschuwt het Centrum voor Cybersecurity.

  1. Marianne (52) werd slachtoffer van cryptofraude: “Ik ben al zo’n 100.000 euro kwijt, zonder veel hoop die centen ooit nog terug te zien”
    PREMIUM

    Marianne (52) werd slachtof­fer van cryptofrau­de: “Ik ben al zo’n 100.000 euro kwijt, zonder veel hoop die centen ooit nog terug te zien”

    Wat hebben Yves Leterme, Gert Verhulst, Philippe Geubels, Marc Coucke en recentelijk zelfs Elon Musk met elkaar gemeen? Alle vijf zijn het bekende gezichten die worden misbruikt bij valse advertenties op sociale media. Marianne* (52) was een van de mensen die op Facebook de advertentie met Yves Leterme zag en nieuwsgierig was. Geldexpert Gwen Busseniers, auteur van ‘Bitcoin & Crypto’, geeft advies.