Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

“Containerschepen zijn vervuilend, maar door hun immense lading valt de milieukost per kilo fruit toch nog mee”: zo kies je duurzaam fruit

In de zomer en de herfst is het makkelijk: de winkelrekken barsten van de fruitsoorten die in eigen land geteeld worden. Over duurzaamheid hoef je nauwelijks na te denken. Maar wat in de winter en de lente? Moet je je tot peren of appels beperken? Of zijn er nog andere opties? “Fruit uit Europese landen met warm klimaat zijn vaak een betere keuze dan dat uit sterk verwarmde Belgische serres.”

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Ook je baby of peuter kan wat fitness gebruiken: deze oefeningen zijn een must volgens bewegingsexperts
  PREMIUM

  Ook je baby of peuter kan wat fitness gebruiken: deze oefeningen zijn een must volgens bewegings­ex­perts

  Fitte baby’s groeien beter, hebben een gezonder gewicht en ontwikkelen sterkere sociale vaardigheden. Reden genoeg dus om de beentjes en armpjes van je kindje te laten spartelen. Bewegingsspecialiste Annelies Vandenberghe van het Vlaams Instituut Gezond Leven en pediatrisch kinesitherapeute Frike Van Nevel (UZ Gent) leggen uit wat je als ouder kunt doen. “Breng zoveel mogelijk variatie in de manier van bewegen.”