Mike en Ciska met hun kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike en Ciska met hun kinderen. © Steven Richardson

Ciska (39) geeft al acht jaar aan een stuk borstvoeding: “Kinderen geven zelf aan wanneer ze dit niet meer willen”

Thuis bevallen, jarenlang borstvoeding geven, buiten slapen, samen de natuur in trekken, bij hun kind blijven als het niet goed kan slapen ... Ciska (39) en Mike (37) laten zich duidelijk inspireren door opvoedingsmethodes uit Scandinavië. Die keuze voor ‘de natuurlijke weg’ lijkt zijn vruchten af te werpen: “Op een verkoudheid na zijn onze kinderen nog nooit echt ziek geweest.”

 1. Ouders en kinderen die bed delen: het gebeurt vaker dan je denkt: “Al die handjes en voetjes rondom ons, we kunnen niet meer zonder”
  PREMIUM

  Ouders en kinderen die bed delen: het gebeurt vaker dan je denkt: “Al die handjes en voetjes rondom ons, we kunnen niet meer zonder”

  ‘Bedsharing’ of ‘cosleeping’ - ouders en kinderen die een bed of slaapkamer delen - is een ding. Toch is niet iedereen zo overtuigd, vaak wegens het risico op verstikking, op té afhankelijke kinderen, of slaapproblemen. “Veel mensen durven zelfs niet zeggen dat ze samen slapen met hun kinderen”. Hoe meer zielen in bed, hoe meer vreugd, of is het meer dan dat? Experts geven uitleg en twee gezinnen getuigen.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. “We verkochten ons huis om een grote bus te kopen”: genieten van het leven met een klein budget, deze mensen tonen dat het kan
  PREMIUM

  “We verkochten ons huis om een grote bus te kopen”: genieten van het leven met een klein budget, deze mensen tonen dat het kan

  De energieprijzen exploderen, een volle tank kost stukken van mensen, de winkelkar wordt almaar duurder,... De coronacrisis heeft het leven alleszins niet goedkoper gemaakt. Integendeel. Rondkomen met een klein budget is dan ook niet evident. Maar dat betekent niet dat je niet kan genieten van het leven of je dromen kunt najagen. Drie mensen gunnen ons een blik op hun financiën. “Met al het geld dat we over hebben, gaan we lekker eten op restaurant.”