Dominique Persoone nam zestien hazelnootpasta's onder de loep.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique Persoone nam zestien hazelnootpasta's onder de loep. © Steven Richardson

Chocolatier proeft hazelnootpasta’s en geeft ze een score op 10: “Het lijkt wel alsof je een ‘zalfje’ eet”

De cijfers liegen er niet om: Belgen eten graag ‘bokes met Nutella’. In ons land gaan jaarlijks dertien miljoen potten over de toonbank, of 24 potten per minuut! Maar is Nutella echt de allerbeste hazelnootpasta om van te smullen? Binnen onze rubriek consumententesten nam de Brugse chocolatier Dominique Persoone, bekend van The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen, zestien hazelnootpasta’s onder de loep. 

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Welke smeersalade is het gezondst? Diëtiste test 15 varianten: "Minder suiker op de ingrediëntenlijst zorgt soms voor amper 10 kcal minder per boterham”
  PREMIUM

  Welke smeersala­de is het gezondst? Diëtiste test 15 varianten: "Minder suiker op de ingrediën­ten­lijst zorgt soms voor amper 10 kcal minder per boterham”

  Tijdens het telewerken smeren we nog steeds massaal zelf een boterham of broodje voor de lunch, in plaats van er eentje te bestellen. Het populairste beleg hiervoor blijken smeersalades te zijn. Liefst 8 op 10 Belgen haalt er regelmatig in huis. Vooral klassiekers als kip curry, tonijn en krabsalade vallen in de smaak. Maar zijn die ook een gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha nam de ingrediënten van een aantal merken onder de loep. “Vaak is meer dan de helft van een salade olie, en minder dan de helft dus vlees, vis of groenten.”