Het gezin van Charlene en Hamza.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin van Charlene en Hamza. © Steven Richardson

Charlene (35) en Hamza (36) kiezen voor een zachte opvoeding: “Onze kinderen mogen bijna alles”

Thuisblijfmama Charlene vindt het een luxe om de twee vakantiemaanden fulltime met haar vier kinderen te mogen doorbrengen. “Ze mogen bijna alles, ze kunnen er maar uit leren”, is het credo binnen hun opvoeding. De chaos neemt ze er wel bij. En ’s avonds, na een lange werkdag, neemt papa Hamza de boel over zodat zijn vrouw tot rust kan komen. Welk effect heeft deze opvoedingsstijl op de kinderen?

 1. Helft van werknemers niet tevreden met huidige loon: vijf factoren die je salaris opkrikken
  Jobat

  Helft van werknemers niet tevreden met huidige loon: vijf factoren die je salaris opkrikken

  De helft van de werknemers beschouwt het salaris als doorslaggevende factor om voor een bedrijf te kiezen, dat blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van hr-dienstverlener Tempo-Team. Pas daarna volgen de jobinhoud (42%) en een goede werk-privébalans (36%). Maar ruim de helft van de Belgen geeft ook aan zijn of haar inkomen niet rechtvaardig te vinden. Vooral vrouwen (69%) en arbeiders vinden dat hun loon niet in verhouding staat tot hun prestaties. Wil je graag een optimaal salaris bemachtigen? Jobat.be gaat na waar je het meest verdient en hoe je je inkomen kan opkrikken.
 2. “Introverten kunnen ook succesvolle leidersfiguren zijn, denk aan Barack Obama en Bill Gates”: ben jij introvert? Doe de test
  PREMIUM

  “Introver­ten kunnen ook succesvol­le leidersfi­gu­ren zijn, denk aan Barack Obama en Bill Gates”: ben jij introvert? Doe de test

  In een extraverte maatschappij waar luid roepen wordt aangemoedigd, neemt Ellen Jansegers het op voor de introverten. “Ik voelde me vaak niet gezien of niet gehoord, en dat leidde tot veel frustraties”, zegt zij. En dus schreef ze het boek ‘Zwijgen is goud’, waarin ze uitlegt wat introversie inhoudt en ingaat op de kracht van stille mensen. “Je kan als introvert echt wel bereiken wat je wil in het leven, zonder je natuur geweld aan te doen.”