Cath Luyten trok met haar vriend Eshref en zoontje Jools door Engeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Cath Luyten trok met haar vriend Eshref en zoontje Jools door Engeland. © rv

Cath Luyten ging roadtrippen met daktent én baby: bekende Vlamingen over hun najaarstrip met een groen tintje

Je reist graag, en het mag weer, maar tegelijk wil je vriendelijk blijven voor natuur en klimaat? Cath Luyten trekt met de daktent naar Engeland, Bent Van Looy tipt vintage boetieks in Parijs, Sam De Bruyn zoekt ontspanning in een ecohotel in Amsterdam en Seppe Nobels ontdekt duurzame restaurants in Lissabon. 

 1. Valt een duurzaam leven te rijmen met avocado’s en vliegtuigreizen? Voetprintariërs zijn de oplossing
  PREMIUM

  Valt een duurzaam leven te rijmen met avocado’s en vliegtuig­rei­zen? Voetprinta­riërs zijn de oplossing

  Vandaag is het World Earth Day: de dag waarop we stilstaan bij ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. Een vegetariër die het vliegtuig neemt, wordt niet zelden met de vinger gewezen. Wie elektrisch rijdt, maar avocado’s eet, heeft het niet begrepen. Als het over duurzaam leven gaat, schuift de lat alsmaar op. Is het dan nooit goed genoeg? Wel voor Kees Aarts, die als ‘voetprintariër’ voor een milde middenweg pleit. Hij maakt keuzes op basis van één simpel getalletje: de CO2-voetprint. “Een frikandel is misschien wel de meest duurzame snack die er is.”
 2. Sterrenchef Nick Bril mixt deze zomer geen soep, maar plaatjes: “Een goeie dj-set is voor mij als een meergangenmenu”
  PREMIUM

  Sterren­chef Nick Bril mixt deze zomer geen soep, maar plaatjes: “Een goeie dj-set is voor mij als een meergangen­me­nu”

  Het wordt alsnog een drukke festivalzomer voor sterrenchef Nick Bril (The Jane). Niet aan het fornuis in een viprestaurant ergens backstage, wel aan de draaitafel op het podium zelf — als steeds vaker gevraagde dj. Morgen staat hij op WECANDANCE en de volgende weken speelt hij zoal ten dans op Paradise City, Extrema Outdoor en Ostend Beach. Zelf kijkt de deejaychef er verlekkerd naar uit: “Een goeie dj-set is als een meergangenmenu: een frisse start, een hartig hoogtepunt en een zoet einde.”