Toxicoloog Christophe Stove.
Volledig scherm
PREMIUM
Toxicoloog Christophe Stove. © Getty Images, Dries Luyten

Cannabisolie: een legale pijnbestrijder of een dure placebo?: “Het mag in principe alleen worden verkocht om ‘op de schouw te zetten’”

Misschien botste jij online ook al op advertenties voor producten op basis van cannabisolie, of kwam je al een winkel tegen die ze verkoopt. Heeft cannabisolie echt een medische werking of brengt het ons alleen maar in een ontspannende roes? Wat is het verschil met ‘echte’ cannabis? Toxicoloog Christophe Stove (UGent) over de zin en onzin van cannabisolie. 

  1. Van therapieën met drugs tot advies op basis van je DNA: deze gezondheidstrends zien we in 2021 volgens trendwatcher Herman Konings
    PREMIUM

    Van therapieën met drugs tot advies op basis van je DNA: deze gezond­heids­trends zien we in 2021 volgens trendwat­cher Herman Konings

    Covid-19 is niet alleen een immense medische uitdaging. Het werkt ook als een vergrootglas om naar onze eigen gezondheid te kijken. En daar zijn een reeks nieuwe trends uit voortgevloeid, zegt trendwatcher Herman Konings. Hij voorspelt dat we massaal aan clean eating doen, veel sneller naar de psycholoog stappen, dat we luisteren naar persoonlijk advies op basis van ons DNA, en nog zo veel meer. “Een healthy lichaam is superbelangrijk, en we beseffen dat we dat zelf in de hand hebben.”