Tatienne en Joost baten een B&B uit in Andalusië: “Zij is de organisator en pakt de administratie aan, ik doe de praktische dingen en ben de klusser. “
Volledig scherm
PREMIUM
Tatienne en Joost baten een B&B uit in Andalusië: “Zij is de organisator en pakt de administratie aan, ik doe de praktische dingen en ben de klusser. “ © rv


"Voorschot betaald en toch achter onze rug verkocht": B&B-uitbaters delen hun ervaringen en goede raad

Wie droomt er niet van een eigen B&B als je de verhalen van uitbaters hoort en het voorbeeld ziet van Kathleen Aerts in Villa Zuid-Afrika? Maar hoe begin je aan zo’n avontuur? Best goed geïnformeerd en voorzien op mogelijke onaangename verrassingen, zeggen B&B-uitbaters Anita, Joost en Luk : “Elk land heeft zijn eigen regels. Wie in Bulgarije bijvoorbeeld de oudste eigendomsakte van een huis kan voorleggen, wordt er beschouwd als eigenaar.”

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. IN BEELD. Kathleen Aerts heeft haar guesthouse gevonden: “Al mijn charmes nodig gehad om de bank te overtuigen”
  PREMIUM
  Showbizz

  IN BEELD. Kathleen Aerts heeft haar guesthouse gevonden: “Al mijn charmes nodig gehad om de bank te overtuigen”

  “Tot drie keer toe deed iemand een hoger bod, maar de eigenares had het beste gevoel bij ons.” En zo mogen Kathleen Aerts (43) en haar man Steven (35), die gevolgd worden in ‘Villa Zuid-Afrika’ op VTM2, zich de trotse eigenaars noemen van een guesthouse in Franschhoek. De voormalige K3-zangeres is achttien uur per dag in de weer om er een pareltje van te maken. En de tijd dringt, want op de website staan de boekingen open vanaf 1 november. “Ik zal er elke dag zélf zijn. Ik wil zelf de mensen inchecken en het personeel managen.”