Tatienne en Joost baten een B&B uit in Andalusië: “Zij is de organisator en pakt de administratie aan, ik doe de praktische dingen en ben de klusser. “
Volledig scherm
PREMIUM
Tatienne en Joost baten een B&B uit in Andalusië: “Zij is de organisator en pakt de administratie aan, ik doe de praktische dingen en ben de klusser. “ © rv


"Voorschot betaald en toch achter onze rug verkocht": B&B-uitbaters delen hun ervaringen en goede raad

Wie droomt er niet van een eigen B&B als je de verhalen van uitbaters hoort en het voorbeeld ziet van Kathleen Aerts in Villa Zuid-Afrika? Maar hoe begin je aan zo’n avontuur? Best goed geïnformeerd en voorzien op mogelijke onaangename verrassingen, zeggen B&B-uitbaters Anita, Joost en Luk : “Elk land heeft zijn eigen regels. Wie in Bulgarije bijvoorbeeld de oudste eigendomsakte van een huis kan voorleggen, wordt er beschouwd als eigenaar.”

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. IN BEELD. Kathleen Aerts heeft haar guesthouse gevonden: “Al mijn charmes nodig gehad om de bank te overtuigen”
  PREMIUM
  Showbizz

  IN BEELD. Kathleen Aerts heeft haar guesthouse gevonden: “Al mijn charmes nodig gehad om de bank te overtuigen”

  “Tot drie keer toe deed iemand een hoger bod, maar de eigenares had het beste gevoel bij ons.” En zo mogen Kathleen Aerts (43) en haar man Steven (35), die gevolgd worden in ‘Villa Zuid-Afrika’ op VTM2, zich de trotse eigenaars noemen van een guesthouse in Franschhoek. De voormalige K3-zangeres is achttien uur per dag in de weer om er een pareltje van te maken. En de tijd dringt, want op de website staan de boekingen open vanaf 1 november. “Ik zal er elke dag zélf zijn. Ik wil zelf de mensen inchecken en het personeel managen.”