young woman holding an electric bike battery mounted on frame
Volledig scherm
young woman holding an electric bike battery mounted on frame © ThinkStock


Pomp je banden op en vermijd hitte: met deze tips gaat de batterij van je e-bike langer mee

HLN ShopDe motor op batterij is wat je elektrische fiets onderscheidt van een gewoon exemplaar. Hij ondersteunt het trapwerk en maakt dat je sneller en verder kan fietsen zonder je moe te maken. Een goede accu om de motor van energie te voorzien is dus van vitaal belang wanneer je een e-bike koopt. Maar waar moet je op letten bij aankoop? Hoe zorg je ervoor dat de batterij zo lang mogelijk meegaat? En wat kost een nieuwe batterij? HLN Shop zoekt het uit.

 1. Hopen geld besparen en een betere gezondheid: vijf redenen om je wagen meteen in te wisselen voor een e-bike
  HLN Shop

  Hopen geld besparen en een betere gezondheid: vijf redenen om je wagen meteen in te wisselen voor een e-bike

  Denk je er wel eens over je auto aan de kant te zetten en je voortaan met een e-bike te verplaatsen? Dat is dan alvast een goed begin. Vind je het echter moeilijk je oude gewoonten en dat extra paar wielen te laten varen en je in een nieuw mobiliteitsavontuur te storten? HLN Shop trekt je graag over de streep en somt vijf goede redenen op om ‘ja’ te zeggen tegen die fiets.
 2. “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?
  PREMIUM

  “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?

  Koken voor je gepensioneerde buurvrouw, een alleenstaande moeder met financiële problemen of een niet-erkende politiek vluchteling in je de buurt? Het zorgt voor verbinding én maakt voor de mensen die je helpt een enorm verschil. Bert, Leyla en Carl vertellen hoe zij startten met solidair koken en waarom ze er zoveel voldoening uit halen. “Ik weet hoe moeilijk het is als niemand je helpt als je machteloos bent. Maar ook hoe goed het voelt als er wél een helpende hand is.”
 3. Dit zijn de mooiste fietsroutes volgens Johan Museeuw: "Onlangs kwam ik 's ochtends vroeg een hertje tegen. Magisch”
  HLN Shop

  Dit zijn de mooiste fietsrou­tes volgens Johan Museeuw: "Onlangs kwam ik 's ochtends vroeg een hertje tegen. Magisch”

  Geen betere plek om de sfeer van de Ronde van Vlaanderen op te snuiven dan de Vlaamse Ardennen. Het is een van de favoriete fietsplekken van Johan Museeuw. “Je hoeft echt geen kampioen te zijn om de muur van Geraardsbergen te beklimmen. Met een e-bike voelt iedereen zich een Flandrien!” Aan HLN Shop tipt De Leeuw van Vlaanderen zijn drie favoriete fietsroutes.