Charlotte met haar zoontjes Mao (8) en Niloh (4).
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte met haar zoontjes Mao (8) en Niloh (4). © Steven Richardson


Je kinderen opvoeden als alleenstaande mama, hoe doe je dat? Charlotte (31) vertelt: “In het begin wisselden we om de twee à drie dagen”

Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. “Andere alleenstaande mama’s zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

 1. Zijn luxe cadeaus voor kinderen verantwoord? Pedagoog legt uit: "Bij een toegeeflijke opvoeding is er veel warmte en betrokkenheid”
  PREMIUM

  Zijn luxe cadeaus voor kinderen verant­woord? Pedagoog legt uit: "Bij een toegeeflij­ke opvoeding is er veel warmte en betrokken­heid”

  Topmodel Kylie Jenner schonk haar tweejarige dochtertje Stormi vorig jaar een schooltas van Hermès. Prijskaartje: tienduizend euro. Je kind een mooi geschenk geven doe je als ouder omdat je het allerbeste wil voor je oogappels. Maar wanneer is trop te veel? Pedagoog Pedro De Bruyckere legt uit. “Verwende kinderen zijn minder weerbaar.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.