2022-07-27 13:39:00 AMSTERDAM - Hijskranen op Zeeburgereiland in Amsterdam. ANP RAMON VAN FLYMEN
Volledig scherm
2022-07-27 13:39:00 AMSTERDAM - Hijskranen op Zeeburgereiland in Amsterdam. ANP RAMON VAN FLYMEN © ANP

Bouw heeft weinig vertrouwen in toekomst

Woon.Het bouwverlof is in de meeste regio’s afgelopen en dus gaan de bouwbedrijven weer aan de slag. Maar dat doen ze met weinig vertrouwen, zo blijkt uit de Bouwbarometer van Bouwunie. Enkel in het eerste kwartaal van 2020 – het begin van de coronacrisis – deed de Barometer het nog slechter dan in het tweede kwartaal van dit jaar. “Bouwers kijken de kat uit de boom en dat tast het vertrouwen van de bedrijven aan”, klinkt het.

17 reacties

 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Bouw heeft een aantal gloriejaren met veel geld achter de rug en ziet de winstmarges zakken. En zelfs als ze nog genoeg winst blijven maken, zullen ze nooit tevreden zijn. Net als veel bedrijven, van kleine zelfstandige tot multinational, moet het altijd maar meer, meer, meer zijn.
 • Rudy deglain

  2 maanden geleden
  @Raoul Baert. De kortingen op dergelijke materialen zijn risicopremies. Als uw douchegarnituur waar een installateur zogezegd 50% korting op heeft uit de verpakking komt en er zit een krasje op, wat dan? Als een douchescherm dat tijdens plaatsing breekt? Werkt U gratis? Wie betaald de zeer dure gereedschappen die nodig zijn om technieken in uw bouw te plaatsen? En veel succes
 • cor vermonden

  2 maanden geleden
  Wacht tot de rente terug harder gaat stijgen, tot een procent of 7,5,en de economie sterk verminderd en er meer werkloosheid komt. Dan zal de miserie pas echt beginnen en veel te koop komen staan.
 • Frank Meynen

  2 maanden geleden
  WIE heeft er nog wel vertrouwen in de toekomst ??? de enige die ik nog ken zijn politici , dat zijn dan ook de enigen !!!
 • Raoul Baert

  2 maanden geleden
  @Mark Van Puyvelde. De verklaring is nochtans simpel. Aannemers krijgen bij hun vaste leveranciers tot 50% korting (en méér) op hun materialen. Doe eens de proef: vergelijk de prijs van bv. uw douchegarnituur (zo die al afzonderlijk vermeld wordt) eens met de prijzen van exact hetzelfde product (via het zg. EAN-nummer) via het internet. U zal versteld staan. Maar zoals gezegd: veel kans dat de prijzen van de afzonderlijke materialen niet eens worden vermeld.
 1. Nordica 31, Have a Roll en Peas delen hun geheimen achter dé lekkerste cinnamon roll: hoe maak je ze zelf? “Echte boter en eieren zijn cruciaal”

  Nordica 31, Have a Roll en Peas delen hun geheimen achter dé lekkerste cinnamon roll: hoe maak je ze zelf? “Echte boter en eieren zijn cruciaal”

  Dinsdag 4 oktober vieren we de werelddag van de cinnamon bun of de kaneelrol. De Scandinavische lekkernij vindt zijn weg steeds vaker naar Belgische horecazaken en ook de Amerikaanse versie zie je opduiken. Hoe herken je de échte klassieker en vooral: hoe maak je zelf? We passeerden bij Nordica 31, Have a Roll en Peas om het aan experts te vragen. “In het geval van kaneelrollen geldt écht dat meer van alles beter is: meer boter, meer suiker, meer kaneel.”
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.