Tuinexpert Laurence Machiels geeft advies voor het aanleggen van een pluktuin: “Geen tuin? Zet plukbloemen in potten”.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinexpert Laurence Machiels geeft advies voor het aanleggen van een pluktuin: “Geen tuin? Zet plukbloemen in potten”. © Steven Richardson

“Boeket uit eigen tuin? Ook uitdunnen is belangrijk” Met deze tips geniet je in april al van je pluktuin

Wat heerlijk om bloemen uit de eigen tuin te kunnen plukken. Meer dan een paar vierkante meter en wat zaden en bloembollen heb je niet nodig om je eigen plukbloemen te kweken. Welke soorten kiezen? Hoe begin je eraan? En hoeveel plaats heb je nodig? Onze tuinexpert Laurence Machiels zet je op weg.

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. In de echte wereld is het afwachten, maar virtueel crasht de vastgoedmarkt: “Eén platform kent zelfs een verlies van 96 procent ten opzichte van de hoogdagen”

  In de echte wereld is het afwachten, maar virtueel crasht de vastgoed­markt: “Eén platform kent zelfs een verlies van 96 procent ten opzichte van de hoogdagen”

  In België kijkt iedereen angstvallig uit naar een daling van de vastgoedprijzen, maar het zijn de prijzen van virtueel vastgoed die momenteel de dieperik in gaan. In de zogeheten ‘metaverse’ zijn de handelsvolumes in vastgoed nog maar een fractie van wat ze ooit waren. Toch blijft de virtuele vastgoedmarkt zijn potentieel behouden en blijft Meta, het vroegere Facebook, geld pompen in de virtuele wereld.
 3. Deze zomer genieten van een mooi gazon? De voorbereiding start vandaag: “Pak kale plekken nu aan om onkruid geen kans te geven”
  PREMIUM

  Deze zomer genieten van een mooi gazon? De voorberei­ding start vandaag: “Pak kale plekken nu aan om onkruid geen kans te geven”

  Een egaal groene grasmat is een ware traktatie in de zomermaanden. Maar vergeet niet: het succes van een tiptop gazon begint nu. Gras dat goed verzorgd en gevoed is recupereert snel na de winter en ligt er na de eerste maaibeurten weer vol en frisgroen bij, legt tuinexperte Laurence Machiels uit. “Wil je grassprietjes in plaats van mos tussen je tenen voelen, hou dan de zuurtegraad van je bodem op peil.”
 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.