Tuinexperte Laurence Machiels.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinexperte Laurence Machiels. © iVerde, Steven Richardson

"Blijf van het natte gazon": wat mag je dit weekend al doen in je tuin en waar wacht je beter mee? Onze tuinexperte geeft advies

Met een weekend van 17°C en meer in het vooruitzicht, kriebelt het ongelooflijk om in de tuin aan de slag te gaan. “Maar er zomaar invliegen is geen goed idee, je kunt zelfs meer kwaad dan goed doen”, aldus onze tuinexperte Laurence Machiels. Je tuin heeft net een zware periode met veel vorst en water achter de rug. Voor veel lenteklussen is het dus nu nog te vroeg, maar er zijn een heleboel dingen die je wel al kan doen. De tuinexperte geeft advies.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica