Björn en Sophie met zonen Noah en Jasper.
Volledig scherm
PREMIUM
Björn en Sophie met zonen Noah en Jasper. © Steven Richardson

Björn (39) heeft twee zonen: één met Sophie (36) en één uit een vorige relatie: “De jongens krijgen elk een totaal andere opvoeding”

Björn en Sophie hebben twee zonen: Noah uit Björns vorige relatie en Jasper van hen beiden. En het verschil in opvoeding tussen beide jongens is heel groot. Bij Noah verloopt die vrij klassiek, bij Jasper mag het allemaal wat vrijer: geen potjestraining, slapen in het bed van zijn ouders… “We krijgen vaak kritiek, maar we blijven onze eigen koers varen.”

 1. Hulpverlener Koen (38) weet wie coke gebruikt en waarom: “Als verslaafde 500.000 euro verloren aan cocaïne”
  PREMIUM

  Hulpverle­ner Koen (38) weet wie coke gebruikt en waarom: “Als verslaafde 500.000 euro verloren aan cocaïne”

  Nergens in Europa worden er meer restanten van cocaïne in het rioolwater teruggevonden dan in Antwerpen. Het is geen koppositie om trots op te zijn. En als je de krantenberichten van de voorbije weken mag geloven, lijkt de drug wijdverspreid, maar is dat wel zo? En wat doet het nu precies met de gebruiker? “Het is simpel, helaas. Drugs verwoesten je leven en dat van iedereen rondom jou”, zegt hulpverlener Koen (38), die zelf achttien jaar verslaafd was, in Dag Allemaal.
 2. Sofie (40) voedt haar twee dochters alleen op: “Ik gebruik humor in stresserende situaties, lachen neemt de spanning weg”
  PREMIUM

  Sofie (40) voedt haar twee dochters alleen op: “Ik gebruik humor in stresseren­de situaties, lachen neemt de spanning weg”

  Vrijwel op hetzelfde moment dat ze een punt achter de relatie met de vader van haar kinderen zette, kreeg Sofie de kans om schooldirecteur te worden. Ook al ging ze door een diep dal, toch greep ze die kans voluit. Samen met dochtertjes Lyah en Mila trok ze in bij haar ouders om financieel en emotioneel op krachten te kunnen komen en twee jaar later kon ze haar vleugels weer uitslaan. “Ik probeer iets minder bezorgd te zijn dan mijn moeder.”
 3. Bart (38) en Aline (35) voeden hun kinderen zelfstandig op: “Vanaf volgend jaar moet onze oudste zelf naar school leren fietsen”
  PREMIUM

  Bart (38) en Aline (35) voeden hun kinderen zelfstan­dig op: “Vanaf volgend jaar moet onze oudste zelf naar school leren fietsen”

  Papa de strengste en mama de zachtaardigste? Bij Aline en Bart is het andersom. Ze kiezen voor een losse opvoeding, maar zijn wel heel kordaat als het op schoolprestaties aankomt. Slechte punten? Dan gaat die playstation meteen 14 dagen aan de kant. “En toch ben ik niet zo streng als mijn ouders vroeger, we laten veel meer ruimte open voor dialoog.”
 4. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).